Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

'Özellikle büyüyen ve gelişen şehirlerde raylı sistemin kurulamadığı güzergahlarda kullanılan metrobüsler artık yerli olarak Bursa'da üretilebiliyor'.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk yerli tramvay ve metro aracı üretimlerinin ardından metrobüs üretiminin de Bursa'da yapıldığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Altepe, bürokratlarıyla Bursa'daki ilk yerli metrobüs üretimini yapan firmanın merkez Kestel ilçesinde bulunan fabrikasında incelemelerde bulundu. Firma yetkililerinden ilk yerli metrobüslerin tekniği ve üretim süreciyle ilgili bilgi alan Altepe, metrobüs üretiminden dolayı heyecan duyduğunu ifade etti.

Bursa'nın yerli üretimde ilkleri başardığını vurgulayan Altepe, 'Başta uçak olmak üzere arıtma cihazları, çamur yakma sistemleri, otopark sistemleri de artık yerli üretilebiliyor. Bursa'da yeni yerli üretim kalemlerinden biri de metrobüs. Özellikle büyüyen ve gelişen şehirlerde raylı sistemin kurulamadığı güzergahlarda kullanılan metrobüsler artık yerli olarak Bursa'da üretilebiliyor.' diye konuştu.

Altepe, bu üretim İstanbul'un da talebi olduğunu belirterek, 'Balkan ülkeleri başta olmak üzere dünya ülkelerine otobüs üreten bir firma tarafından Bursa'da Mercedes motorlu kaliteli güzel bir araç üretildi. Yaklaşık 300 kişiyi taşıyabilen, toplu ulaşıma büyük katkı sağlayabilen konforlu araçlar, artık Bursa’da yapılabiliyor. İnşallah, yerli üretim metrobüsümüz, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin tüm şehirlerinde ve dünya ülkelerinin caddelerinde kullanılacak.' ifadelerini kullandı.

Üretimi üstlenen firmanın genel müdürü Remzi Baka da Türkiye ve dünyanın en yüksek kapasiteli metrobüs aracını ürettikleri bilgisini verdi.
Kaynak: AA