Başkan Çolakbayrakdar; 'Kentsel Dönüşüm Koşar Adım İlerliyor'

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ziya Gökalp Mahallesi’ni gezerek, bölgede yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesini inceledi. İ

Başkan Çolakbayrakdar; 'Kentsel Dönüşüm Koşar Adım İlerliyor'
lk etap konutları temelinin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla atıldığını hatırlatan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, yeni konutlar için hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Kentsel dönüşüm projelerine hız verdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar,dönüşümle birlikteilçe genelinde yeşil alanların arttırılacağınıve vatandaşların daha fazla sosyal alana kavuşacağını söyledi.



Başkan Yardımcısı Ali Bulu ve sorumlu birim müdürleri ile birlikte Ziya Gökalp Mahallesi’nde cadde cadde gezerek yapılacak olan kentsel dönüşüm alanlarını inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, teknolojiden de faydalanarak, harita ve tablet bilgisayar üzerinden projelerin çizimlerini de inceledi. İncelemeler sonrası kısa bir açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ın daha da güzelleşmesi için kentsel dönüşüm en önemli çalışmalarımızdan biridir.Çalışma programımız kapsamında ekiplerimizle birlikte gece-gündüz demeden hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Daha modern, daha kaliteli ve daha yaşanabilir kent için yeni projeler hayata geçiriyoruz. Konutlarıyla, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla örnek projeler ortaya koyacağız.” diye konuştu.

Kentsel yenilemenin sosyal odaklı olması gerektiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ın birçok noktasında kentsel dönüşüm çalışmasını yürütüyoruz. Mevcut ilan edilmiş alanların kentsel dönüşüm alanlarına hızlıca dönüştürülmesi ve inşaatların başlaması için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.Şehrimize yakışır yeni alanlar inşa edeceğiz. Kentin ihtiyacı olan sosyal mekanlar oluşturacağız. Okul, Kur’an Kursu, Cami, pazar yeri, park, sosyal merkezler gibi bölgede nelere ihtiyaç duyuluyorsa kentsel dönüşümle birlikte tamamlanmasını sağlayacağız. Bu bizim esas amaçlarımızın başında geliyor. Kocasinan da kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında Kocasinan, daha da güzelleşecek ve yenilenecek. Kocasinan, Kayseri’nin yeni yüzü olacak.”

Başkan Çolakbayrakdar’a incelemeleri sırasında yoğun ilgi gösteren Ziya Gökalp Mahallesi sakinleri kentsel dönüşümü heyecanla beklediklerini belirterek, çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA