Bangladeş'te Fareea Lara Anne-Çocuk Sağlık Ocağı'na İlaç Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bangladeş’in Gazipur kentinde hizmet veren Fareea Lara Anne-Çocuk Sağlık Ocağı’na ilaç desteğinde bulunuldu.

Bangladeş'te Fareea Lara Anne-Çocuk Sağlık Ocağı'na İlaç Desteği
TİKA, Bangladeş’te gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Bangladeş’te bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren TİKA tarafından Bangladeş’in Gazipur kentinde hizmet veren Fareea Lara Anne-Çocuk Sağlık Ocağı’na ilaç desteğinde bulunuldu.

Bangladeş’in başkenti Dakka’ya 60 kilometre uzaklıkta bulunan Gazipur kentinin Razendrapur köyünde yer alan Anne Çocuk Sağlık Ocağı, 1999 yılında kurulan Fareea Lara Derneği bünyesinde 2000 yılından bu yana hizmet veriyor. Sağlık hizmetlerine erişimin oldukça zor olduğu Razendrapur köyünde faaliyet gösteren Anne-Çocuk Sağlık Ocağı, 3 doktor ve 6 sağlık hizmetlisi ile ayda yaklaşık bin 500 hasta tedavi ediyor.

Sağlık ocağı yönetimi ile yapılan görüşmede, patoloji ve ultrason imkanlarının da sağlandığı sağlı merkezinde; ağrı kesici, mide ilaçları, ateş düşürücü, idrar yolu enfeksiyonu ilaçları, antibiyotik gibi yaygın kullanılan ilaçlara ihtiyaç duyulduğu; ilaç stoklarının azalması halinde hastalara verilen ilaçların dozunun düşürüldüğü ve tedavinin cevap vermediği ifade edildi. Yaklaşık olarak 25 bin kişini yaşadığı bölgede hizmet vermekte olan sağlık ocağı, sağlık hizmetlerinin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşların ve çocukların sağlıklı beslenmelerine yönelik mobil eğitim programları da düzenliyor. Söz konusu talep doğrultusunda Anne-Çocuk Sağlık Ocağına, 4 bin hastanın tedavisinde kullanılmak üzere ilaç desteğinde bulunuldu. Teslim töreninde hazır bulunan Fareea Lara Derneği Kurucu Başkanı Selina Hossain, sağlık ocağına sağlanan destekten dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA