Askeri Birlikler Şehir Dışına Taşınıyor

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından alınan karar gereği, Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı ile Mamak'taki General Eşref Akıncı Kışlası'nda bulunan zırhlı araçların sevkiyatları başladı Sevkiyat kapsamında, Etimesgut'tan 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 6 tır Şereflikoçhisar'a, Mamak'ta 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 4 tır ise Çankırı'ya doğru yola çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından alınan karar gereği, Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı ile Mamak'taki General Eşref Akıncı Kışlası'nda bulunan zırhlı araçların sevkiyatları başladı.

Sevkiyat kapsamında Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi. Bir grup asker, birliğin nizamiyesinde üzerileri haki renk brandalarla örtülü 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 6 tırdan oluşan ilk konvoyu selamlayıp, uğurladı.

Önlerine Türk bayrağı asılan tırların çıkışı sırasında birlik çevresinde güvenlik önlemi alınırken, konvoya askeri inzibat ve emniyet trafik ekipleri yol boyunca öncülük yaptı.

Mamak'taki General Eşref Akıncı Kışlası'nda da 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 4 tır, Çankırı'ya doğru yola çıktı.

AA muhabirinin askeri yetkililerden aldığı bilgiye göre, Etimesgut'taki sevkiyatlar hafta boyunca Şereflikoçhisar'a devam edecek. Şereflikoçhisar'ın ardından kalan tank ve zırhlı personel taşıyıcıları kısım kısım, Burdur başta olmak üzere çeşitli illere sevk edilecek.
Kaynak: AA