Akçapınar Mahallesinin Kanalizasyon Hattı Tamamlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Akçapınar Mahallesinde başladığı 4 bin 250 metrelik kanalizasyon altyapı yenileme çalışmasını noktaladı. Mahalle muhtarı Hamza Çalık yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Akçapınar Mahallesinin Kanalizasyon Hattı Tamamlandı
MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun altyapısını yenilemek için başladığı çalışmalarda vatandaşların yüzünü güldürüyor. Turgutlu’nun Akçapınar Mahallesinde başlayan 4 bin 250 metrelik kanalizasyon altyapısını yenileme çalışmasına noktayı koydu. Yapılan çalışmanın tamamlanması ile mahalle sağlıklı altyapı sistemine kavuşmuş oldu. 90’lı yıllarda döşenmiş ve sağlıksız bir yapıya sahip olan hat günümüz gerekliliklerine uygun hale gelmiş oldu.

İçme suyu hattı yenileme çalışmalarında da sona yaklaşıldı

Turgutlu’nun Akçapınar Mahallesinde içme suyu hattı yenileme çalışmalarını başlatan MASKİ, 4 bin 200 metrelik hattın yüzde 85’ini tamamlayarak 3 bin 570 metreyi geride bıraktı. İçme suyu hattının da 90’lı yıllarda döşenmiş olduğu mahalle altyapı sistemi olarak uzun yıllar sıkıntı yaşamayacağı bir yapıya kavuşacak.

“Şimdiye kadar mahallemizde altyapı hizmeti yoktu”

Turgutlu Akçapınar Mahalle Muhtarı Hamza Çalık, mahallelerinde kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarının tamamlanması sonrasında açıklamalarda bulundu. Çalık, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Şimdiye kadar mahallemizde altyapı hizmeti yoktu. Kanalizasyon altyapımız yenilendi, içme suyu hattımızda ise sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz güzel hizmetler yapıyor. Köyümüze güzel bir düğün salonu da yapıldı. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından parke taşı döşeme işlemi yapılacak. Yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Mahalle Muhtarı Hamza Çalık, mahalle sakinlerinin de çalışmalardan dolayı memnun olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA