AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay Açıklaması

'Devletimiz ve hükumetimiz temizlik operasyonu yaparken hem hassasiyetini koruyor hem de gündelik yaşamı etkileyecek bizim ileriye dönük hedeflerimize ulaşmamız için ne gerekiyorsa yapıyor'.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, 'Devletimiz ve hükumetimiz temizlik operasyonu yaparken hem hassasiyetini koruyor hem de gündelik yaşamı etkileyecek bizim ileriye dönük hedeflerimize ulaşmamız için ne gerekiyorsa yapıyor.' dedi.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ekrem Birsen'i ziyaret eden Günay, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz sürecinin adeta 2. Kurtuluş Savaşı olduğunu belirterek, '15 Temmuz gerçekten hepimizin beklemediği bir girişimdi. Bir darbe girişiminin de ötesinde ülkeyi bölmek, işgale yönelik bir eylemdi. Bunun üstesinden başta milletimizi olmak üzere tüm ilgili gruplar, emniyet güçlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki gerçek askerlerimiz ve medya kuruluşlarımız hep birlikte büyük bir başarıyla kalktık.' yorumunu yaptı.

Karşı karşıya kalınan bu darbe girişiminin büyüklüğünden herkesin farkında olduğunu aktaran Günay, şöyle devam etti:

'A planları vardı. Milletimizin kahramanlığıyla, sağduyusuyla, iman gücüyle, vatanseverliğiyle başta Allah'ın yardımıyla bunu bertaraf ettik. Bunların B, C, D planları var, hepsini biliyoruz Şimdi belki B planını devreye soktular. Gaziantep'te yaşanan olaylar Van, Elazığ, Bitlis bunların hiçbiri tesadüf değil. Bütün terör örgütleri iş birliği içinde kukla olarak devam ediyorlar ama şunu bilsinler ki eğer onların A, B, C planları varsa devletimizin Z'ye kadar planı var.'

Günay, hassas bir süreçten geçildiğine vurgu yaparak, hain terör örgütüne üye olan kişilerin sonuna kadar cezalandırılacağını bildirdi. Meclis'te hem ilgili komisyonlar hem de genel kurul olarak bir sürü yasa çıkardıklarını belirten Günay, sözlerine şöyle devam etti:

'Bu yasalarla ilgili küçük bir kitapçık hazırladım, onu paylaşacağım. Bu yasaların yelpazesi, çerçevesi çok çok geniş. Bazı alacakların yeniden yapılanmasından tutun varlık fonu, bireysel emeklik sistemi ve proje bazlı yatırımlar gibi çok geniş alanı kapsıyor. Bireyimizden, tüketicimizden, esnafımızdan iş dünyasına, sanayicisine kadar her alandaki kişiyi direkt ilgilendiriyor. Bunların bir kısmı yasalaştı, Resmi Gazete'de yayınlandı ve uygulamaya geçti, bir kısmı da önümüzdeki haftalarda hemen uygulamaya geçecek. Biz burada şunu vurgulamak istiyoruz; yaşanan sürecin farkındayız orada mücadele verilirken kendi alanımızda iş dünyasında, ekonomide, diğer alanlarda ne gerekiyorsa şu anda yapılıyor. Hiç ara verme olmadı, olmayacak, dolayısıyla tüm çabamızla ülkemizi iyi yerlere götürmek için elimizden geleni yapacağız.'

- 'Sürekli sizlerle iletişim halinde olacağız'

Günay, hep birlikte kalkınma stratejisine devam edilmesi gerektiğini anlatarak, 'Tabi bu süreçte yeni çıkan yasalarla ilgili sizlerin görüşlerini almak... Uygulamada belki karşılaşan problemler olabilir. Sürekli sizlerle iletişim halinde olacağız. İş dünyasının nabzını tutarak, gerekli daha ne yasa varsa onları da çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. İçiniz rahat olsun, toplum olarak içimiz rahat olsun. Devletimiz ve hükumetimiz gerçekten bir yandan temizlik operasyonu yaparken hem hassasiyetini koruyor hem de gündelik yaşamı etkileyecek bizim ileriye dönük hedeflerimize ulaşmamız için ne gerekiyorsa yapıyor.' dedi.

EESOB Başkanı Birsen de '15 yıldır istikrar, ülkemizi önemli yerlere taşıdı. Bunu çekemeyen dış güçler içimizdeki birtakım hainlerle birleşerek ülkemizin bu kalkınmasına ket vurmaya çalıştı ama halkımızın kararlı duruşu özellikle Cumhurbaşkanımızın, hükumetimizin ve Meclisimizin ve tüm siyasi partilerimizin bu olay karşısında dik duruşu darbe girişimini önlemiş oldu.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA