Köroğlu Koşusunu Efsane Jokey Halis Karataş'ın Bindiği 'Mandarin' Kazandı

Marka Şehir Bolu ve 4. Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında düzenlenen ‘Köroğlu Koşusu’ Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda gerçekleştirildi. İlk defa bu yıl gerçekleştirilen koşuda efsane Jokey Halis Karataş’ın bindiği ‘Mandarin’ birinci oldu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Türk dünyasının ortak değeri olan ve sazı, sözü kadar atı ‘Kırat’ ile de bütünleşen Köroğlu’nun adına düzenlediğimiz koşuyu, Köroğlu efsanesinin yaşandığı topraklara da taşımak istiyoruz” dedi.

Köroğlu Koşusunu Efsane Jokey Halis Karataş'ın Bindiği 'Mandarin' Kazandı
Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) desteğiyle Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda düzenlenen ‘Köroğlu Koşusu’na yarış severler ve Bolu halkı büyük ilgi gösterdi. Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali’nde Türk dünyasını dört yıldır bir araya getirdiklerini söyleyen Alaaddin Yılmaz, “Atı Kırat ile özdeşleşen Köroğlu’nu gelecek nesillere taşımak için festival kapsamında kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerimize her yıl yenilerini ekliyoruz. Bu yıl Köroğlu Koşusu ve Köroğlu Heykeli ve Kaide Alanı Uluslararası Tasarım Yarışması düzenledik. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en başarılı jokeyi Halis Karataş’ın atıyla birlikte koşuda yer alması ve kazanması bizi gururlandırdı. ’Köroğlu Koşusu’nu önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin ve Türk Cumhuriyetleri’nin en bilinen koşusu yapmak için çalışacağız. Köroğlu Heykeli, Müze, Araştırma ve Kongre Merkezi için açılan uluslararası tasarım yarışmasını ise Kazak Mimar Yedil Tussibbekov ve Heykeltraş Murat Mansurov’un imzasını taşıyan eser kazandı. Yaklaşık 80 dönümlük bir parkın ortasında, Ankara-İstanbul TEM Otoyolu’ndan da görülebilecek büyüklükte 30 metre yüksekliğinde bir Köroğlu Heykeli yükselecek. Park alanında heykelin yanı sıra Köroğlu Müzesi, Türk Dünyası Araştırma ve Kültür Merkezi ile kongre merkezi de olacak” ifadelerini kullandı.

259 bin lira ödüllü yarış

Toplamda 259 bin lira ödüllü Köroğlu Koşusu’nda 3 yaş Safkan İngiliz Dişi Tayları mücadele etti. Köroğlu Koşusu’nu Türkiye’nin en başarılı jokeylerinden Halis Karataş’ın bindiği Mandarin kazanırken, Ahmet Çelik’in bindiği Rumba ikinci, U. Temur’un bindiği Ocean Seraph ise üçüncü oldu. Yarış severlerin büyük ilgi gösterdiği Köroğlu Koşusu’nda, hipodrom alanında Bolu’nun yöresel lezzetleri sergilenirken, Bolu Belediyesi Köroğlu Halk Dansları Ekibi renkli dakikalar yaşattı. Köroğlu Koşusu kupa töreninde ise Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Köroğlu Koşusu’na katkılarından dolayı TJK Asli Üyesi Hayrettin Karamazı’ya ve Ankara 75. Yıl Hipodromu Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt’ta Türk Bayrağı ve plaket takdim etti.
Kaynak: İHA