Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası

Kandıra ilçesinde düzenlenen yarışlarda 301 sporcu mücadele etti.

Türkiye Yüzme Federasyonu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Kandıra'da gerçekleştirildi.

Mavi bayraklı Kerpe Plajı'nda düzenlenen yarışlara, erkek ve kadınlarda farklı yaş kategorilerinde 301 lisanslı sporcu katıldı.

Sporcular, bin 500 ve 3 bin metrelik parkurlarda gerçekleştirilen yarışlarda en iyi dereceyi elde etmek için kulaç attı.

Yarışların ardından dereceye girenlerin ödülleri, düzenlenen törenle takdim edildi. Kategorilerinde birinci olanlara bin, ikinci olanlara 500, üçüncü olanlara 300'er lira verilen yarışlarda, toplam 28 bin 800 lira ödül dağıtıldı.

Yarışları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve vatandaşlar da izledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, sanayi kenti Kocaeli'nin doğal güzellikleri bakımından da çok zengin olduğunu fakat bu özelliğinin fazla bilinmediğini söyledi.

Göreve ilk geldiklerinde 'Sahillerimizi inci gibi pırıl pırıl yapacağız.' dediklerini hatırlatan Karaosmanoğlu, 'Sahildeki yerleşim yerlerinin kanalizasyon sistemlerini yaptık. Atık su arıtma tesisimizi inşa ettik. 22 atık su arıtma tesisimizin 2'sini Kandıra'da inşa ettik. Artık atık sular buralarda arıtılıyor, 1 gram atık su denize gitmiyor. Bu çalışmalar sayesinde Kandıra'da gönül rahatlığıyla denize girmek mümkün oldu.' diye konuştu.

Karaosmanoğlu, her yıl düzenledikleri bu tarz organizasyonlarla Kocaeli'nin güzelliklerini tanıtmaya çalıştıklarını dile getirerek, vatandaşları Kerpe'ye beklediklerini sözlerine ekledi.

Yarışlarda bazı kategorilerde dereceye girenler şöyle:

3 bin metre erkekler/19-25 yaş kategorisi: Ekin Kemal, Emre Öztürk, Ozan Kemer

Bin 500 metre erkekler/26-35 yaş kategorisi: Efe Erduran, Ozan Bayram, Mustafa Deniz Ayvaz

3 bin metre kadınlar/19-25 yaş kategorisi: Hüdayet Gökçe Saydam, Beril Arıkan, Büşra Polat

Bin 500 metre kadınlar/26-35 yaş kategorisi: Melda Fatma İdrisoğlu, Ayşegül Bodur Ayvaz, Esra Şenses
Kaynak: AA