İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki buçuk ay önce iki kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanmasıyla başlayan husumet barışla noktalandı.

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı
Kurtay ve Yaprak aileleri, Şemsettin Dündar, Mehmet Ali Tutaşı, Şehmus Duyan, Cebrail Sime ve birçok kanaat önderlerinin araya girmesiyle bir düğün salonunda verilen yemekte barıştırıldı.

Ailenin büyükleri Saadettin Kurtay ve Mehmet Yaprak tokalaşarak barıştı.

Dua okunmasının ardından konuşma yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, "Bu gün sulh barış ortamında bir aradayız. Her iki aileye ve özellikle barışa aracı olan kanaat önderleri ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üzüntülü olayların olmasını istemiyoruz ama olduğu anda da Mardin’de hassaten Kızıltepe’de Kur’an ne diyorsa hatemül enbiya sünnet ne diyorsa bu değerli kanaat önderleri, seydalarımız, müftülerimiz bu doğrultuda olayın büyümeden kısa sürede sulhla sonuçlanması için ellerinden gelen gayreti yapıyorlar ve bunun mükafatı da Hazreti Allah’a aittir." dedi.

Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı ise şöyle konuştu.

"Kurtay ve Yaprak aileleri arasında bugün tesis edilen barış gününde değerli ilim adamları il müftüsü seydaların kanaat önderleri hazır bulundu. Hep hayrı, hep iyiliği, hep güzelliği isteyen insanların yaşadığı bir büyük şahsiyetlerin yaşadığı bir toplumda olduğumuzdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bu tür acı hadiseler yaşanmasın diye yüce Allah’tan niyaz ediyoruz." ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA