Havza'dan Son Hacı Kafilesi Yola Çıktı

Havza ilçesinden hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek son kafile yola çıktı.

Havza Kevser Cami önünde düzenlenen uğurlama törenine Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Müftüsü İlyas Akyaz ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması, ilahiler ve kasidelerin ardından konuşma yapan Akyazı, 'Hac görevi Müslümanların yaşadığı en mutlu ve duygulu anlardır. Hac terk ile yapılan ibadettir. Günahlarınızı terk edersiniz, burada sevdiklerinizi terk edersiniz. Bunların hepsi yaratana ulaşmak içindir.' dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise hacı adaylarının yollarının açık olması ve ibadetlerinin kabul olmasını dileyerek, şunları söyledi:

'Göğsünüzdeki al bayrakla bizleri orada en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Her Müslümanın hasreti olan kutsal topraklara gitmek üzere çıktığınız yol açık olsun. Yüce Mevlam niyetlerinizi kabul etsin. Bizlerden o mübarek yerlere selam söyleyin. 15 Temmuz’da demokrasimize kast ettiler. Bölücüler o günden bu yana terör saldırılarına devam ediyor. Son olarak Gaziantep’de bir bombalı saldırı oldu. Şehitlerimiz var. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün her türlüsünü nefret ile kınıyorum. Bunların hepsinin nedeni ülkemizi bölmek ve parçalamak. Güçlü Türkiye’nin önüne geçmek istiyorlar. İnşallah orada kutsal topraklarda ülkemizin bölünmez birliği için dua edin. 79 milyon için dua edin. '

Konuşmaların ardın 32 hacı adayı, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Kaynak: AA