FİSKOBİRLİK Fatsa'da Fındık Kırımına Başladı

FİSKOBİRLİK Fatsa Şube Başkanı Bünyamin Davu, 'Bolaman Mahallemizde bulunan Entegre Tesislerinde bundan sonra fındık kırımı yapabileceğiz. 1 milyon 200 bin liraya yapılan tesiste, deneme olarak 100 ton fındık kırdık ve elde edilen kırımın kalitesi oldukça yüksek.' dedi.

Davu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolaman Mahallesi'nde bulunan FİSKOBİRLİK Entegre Tesislerinin artık atıl olarak durmayacağını, bu tesisi fındık kırımı yapacak konuma getirdiklerini söyledi.

Fındık kırımı yapacak fabrikanın kurulumu için bir yıldır çalışmaların sürdüğünü belirten Davu, deneme kırımı olarak 100 ton fındık kırdıklarını ifade etti.

Fındık kırımının lazer teknolojisi ile yapıldığına dikkat çeken Davu, 'Bir süredir atıl olarak duran Bolaman FİSKOBİRLİK Entegre Tesisleri yeniden canlanıyor. Buradaki depolarımız da fındık kırımı yapacak cihazların kurulumu bir yıldır sürüyordu. Bu tesisin kurulumu için harcanan paranın yarısını devlet hibe olarak verdi. Diğer yarısı FİSKOBİRLİK’in kendi öz kaynaklarıyla karşılandı.' diye konuştu.

Önceden fındık kırımı için 25 kişi çalıştırmak zorunda olduklarını hatırlatan Davu, şöyle konuştu:

'1 milyon 200 bin liraya yapılan Fındık Kırım Tesisinde deneme olarak 100 ton fındık kırdık ve elde edilen kırımın kalitesi oldukça yüksek. Fındık ham haliyle makinemizde işlenmeye başlıyor ve en son ayıklanmış olarak kırımı gerçekleşmiş oluyor. Kurulan son teknoloji tesiste, 4 kişiyle kırım yapabileceğiz. İş gücü ihtiyacımız azalacak ve karımız ise yükselecek.'

Davu, iç fındığı işleyerek fındık ezmesi ve çikolatası üretimi için de 3 ay içinde tesis kuracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA