DAP'tan Hayvancılığa Destek

Yaptırılan 9 bin 960 sac ve prefabrik beton suvat dağıtımına başlandı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca küçük ve büyükbaş hayvan etiştiricilere sac ve prefabrik beton suvat yardımı yapılmaya başlandı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 'Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında, bölgede meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla yetiştiricilere sac ve prefabrik beton suvat yarıdımı yapıldığı belirtildi.

Tamamı DAP İdaresi tarafından karşılanarak yaptırılan 9 bin 960 suvatlarının dağıtımına Hakkari, Malatya, Tunceli ve Van'da başlandığı kaydedilen açıklamada, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş, Sivas'ta ileriki günlerde dağıtımların gerçekleştirileceği bildirildi.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, projeyle kırsal alanda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılayarak, bölgede hayvancılığı daha verimli kılmayı amaçladığını dile getirerek, 'Geçtiğimiz yıl, ilk etapta hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yerleşim ve mera yerlerine konulmak üzere toplam 9 bin 30 adet sac ve beton suvat bölge illerine dağıtıldı. Yeni suvatların dağıtımına ise ağustos ayında başlandı. Son 2 yılda, DAP İdaresine bağlı 15 ilin ilçe, köy ve meralarına 19 bin suvat dağıtılmış olacak.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA