4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası

Malatya düzenlenen turnuva başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün iş birliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası başladı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın açılışında konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, terörün her türlüsünü lanetlediğini belirterek, terör olaylarında yaşamlarını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.

Malatya'da 4. kez düzenlenen turnuvanın önemine dikkati çeken Doğruer, 'Turnuvanın sürekli hale gelmesi federasyonumuz açısından önemli. Katkılarından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ediyoruz. Yarışmaya katılan sporculara başarılar diliyorum.' diye konuştu.

Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Çakır da teröre tepki göstererek, terör örgütlerinin akıl hocalarının aynı olduğunu söyledi.

Terör olaylarında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyen Çakır, şöyle konuştu:

'Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) başta olmak üzere birbirinden farklı gözüken terör örgütlerinin ülkemiz karşısında nasıl birleştiğini hep birlikte görüyoruz. Bu süreç içerisinde birliğimize, beraberliğimize daha çok dikkat etmeliyiz. Terörün karşısında dik durmalıyız. Yerel yönetimler olarak çocuklarımızı, gençlerimizi zeka oyunları başta olmak üzere, sosyal projelerden daha fazla yararlanmaları için yatırımlara devam etmeliyiz.'

Satranç turnuvası 26 Ağustosta sona erecek.

Kaynak: AA