TBMM'ye TGF'den Tam Destek

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret ederek, 15 Temmuz’daki saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiler. TGF Yönetim Kurulu üyesi ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, ziyarette TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a bakır işlemeli kahve takımı ikram etti. TGF heyeti daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ı da makamında ziyaret etti.

TBMM'ye TGF'den Tam Destek
15 Temmuz’da FETÖ/PDY örgütü tarafından TBMM’ye yapılan hain saldırıya sert bir kınama mesajı ile tepki veren Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan ve yönetim kurulu üyeleri meclise gerçekleştirdikleri ziyarette TBMM’ye tam destek verdiklerini deklare ettiler. TGF Başkanı Yılmaz Karaca, 15 Temmuz’da yerel basının darbeye karşı net bir duruş sergilediğini ve bu nedenle 15 Temmuz’u ‘Basın Onur Günü’ olarak kutlamak istedikleri önerisine, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ‘’Yerel basınımıza net duruşu nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu teklifi değerlendireceğiz’’ cevabını verdi.

TGF tam kadro TBMM’de

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yılmaz Karaca, TGF Onursal Başkanı ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile TGF Yönetim Kurulu üyesi ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın yanı sıra TGF yönetim kurulu üyeleri Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettiler.

Saldırının izlerini incelediler

TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından karşılanan TGF heyeti burada 15 Temmuz’da Meclise yapılan hain saldırının da izlerini inceleme fırsatını da buldular. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz sürecinde Türk basınının ülke bütünlüğüne yönelik verdiği desteğe teşekkür ederek TGF’nin de 19. Yılı’nı kutlayarak başarılar diledi. Kahraman, yerel basının daha iyi şartlarda çalışmalarını sürdürmesi için TGF’nin ilettikleri tüm sorunları titizlikle inceleyeceğini söyledi.



Karaca: TBMM’nin yanındayız

TBMM’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin önemine dikkat çeken TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’da hain saldırının yalnız Türk tarihine değil, basın tarihine de kara bir gece olarak kaydedildiğini söyledi.

Başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun Meclisi olan TBMM’nin yanında yer almaya devam edeceklerini kaydeden Karaca, ülke bütünlüğü ve vatanın bekası için her zaman aynı duyarlılık ve kararlılığı sürdürmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Karaca, ayrıca 15 Temmuz’un ‘Basın Onur Günü’ kutlanması teklifinde bulundu.

Ay’dan Kahraman’a anlamlı hediye

TGF Yönetim Kurulu üyesi ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, ziyarette TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a Gaziantep’e özgü bakır işlemeli kahve takımı takdim etti. Ay hediyeyi verirken, ‘’Efendim bunun 40 yıl hatırı var’ dedi.

Hediye nedeniyle teşekkür eden Kahraman ise, ‘’Burada iki adet fincan var. O zaman 80 yıl hatırı oldu. Gaziantep’in simgesi olan bakır işlemeli kahve takımını güzel bir hatıra olarak saklayacağım’’ dedi.

’’TBMM’de güzel temaslarımız oldu’’

Ziyareti değerlendiren TGF Yönetim Kurulu üyesi ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne el uzatanların TBMM’ye saldırı gerçekleştirmiş olmasının büyük üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, ‘’TGF olarak bu saldırı sonrası sert bir açıklama yapmıştık. Bu tavrımızı gerçekleştirmiş olduğumuz ziyarette de dile getirdik. Meclis başkanımız da federasyonumuza bu kararlı desteği için teşekkür etti. TGF olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada devletimizin bölünmez bütünlüğüne el uzatanların karşısında olacağımızı deklare ettik’’ dedi.

Çalık’ı da ziyaret ettiler

TGF heyeti TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a yapılan ziyaretin ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık’ı da mecliste ki makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
Kaynak: İHA