'Talat Sait Halman Çeviri Ödülü' Başvuruları Başladı

Ödülün başvuruları, 4 Kasım'da sona erecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV) bu sene 2'incisi düzenlenen 'Talat Sait Halman Çeviri Ödülü' başvuruları başladı.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı ve 2008-2014 yılları arasında İKSV Mütevelliler Kurulu Başkanı olarak görev yapan, 2014 yılında hayata veda eden Talat Sait Halman anısına başlattığı ödüle başvurular alınıyor.

Şiir, öykü, roman, tiyatro oyunu ve çocuk kitabı gibi edebiyat alanındaki yapıtların çevirileriyle başvurulabilen ödülü kazanana, 15 bin lira tutarında destek verilecek.

Başkanlığını yazar Doğan Hızlan'ın yaptığı 'Talat Sait Halman Çeviri Ödülü' seçici kurulunda, yazar, çevirmen ve eleştirmen Sevin Okyay, yazar ve çevirmen Ahmet Cemal, yazar ve çevirmen Yiğit Bener ve yazar Kaya Genç yer alıyor.

Ödüle başvurmak isteyen yayınevleri veya çevirmenler, herhangi bir dilden Türkçe'ye çevrilmiş, ISBN numarası almış ve bu sene yayımlanmış edebiyat yapıtlarıyla katılabilecek.

İlki geçen yıl düzenlenen ödülü, Siren İdemen, Georges Perec'in 'La Boutique Obscure: 124 Reves' adlı eserinin 'Karanlık Dükkan: 124 Rüya' adlı çevirisiyle almaya hak kazanmıştı.

Ödülün başvuruları, 4 Kasım'da sona erecek.
Kaynak: AA