Sümer'den STK'lara 15 Temmuz Teşekkür Ziyareti

AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişimine karşı tavırlarından dolayı teşekkür etti.

Sümer'den STK'lara 15 Temmuz Teşekkür Ziyareti
AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer sırasıyla Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Antalya Sanayici İşadamlari Derneği (ANSİAD), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), İnsani Yardım Vakfı (İHH), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanları ile bir araya geldi.

Ziyaretlerinde 15 Temmuz’da AK Parti teşkilatlarının yalnız kalmadığını, siyasi parti ve STK’ların desteği ile darbe girişiminin seyrini değiştirildiğini belirten Sümer, “Millete karşı FETÖ tarafından bir darbe yapılarak, ülkemizin işgal edilmek istendi, vatanını, milletini seven herkes darbeye karşı durdu. STK’larımızda ilk andan itibaren bizleri yalnız bırakmadı. Biz onun için bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra saflarımızı daha çok sıklaştırarak, birbirimizi daha çok dinleyerek bu tür hainlere fırsat vermemeliyiz” diye konuştu.

“Bu milletin egemenliğini üstüne bomba yağdırdılar”

Türkiye’de Adnan Menderes’ten sonra her on yılda bir darbe yaşandığını ancak hiç birisinde milletine bu kadar saldırılmadığını aktaran Sümer “ 15 Temmuz gecesi bu milletin egemenliğini üstüne bomba yağdırdılar. Milletimizi, TBMM’yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, polisimizi gözü dönmüşçesine bombaladılar. Bize bir gecede Suriye’yi Mısır’ı yaşattılar. Biz tankların önüne yatan insan görüntülerini Filistin’de görüyorduk. Uçaklarla şehirlerin bombalanmasını Suriye’de görüyorduk. Bunların hepsini bir gecede gördük. Bu hainlerin hesaba katmadığı şey milletimiz oldu. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle devletimizi çadır devleti zannettiler, tarihimizden aldığımız emaneti hesap edemediler ve gereken cevabı en iyi şekilde aldılar. Milletimiz tarihi boyunca bağımsızlığından asla taviz vermemiştir vermeyecektir. Bu millet Çanakkale savaşında tarih, kurtuluş savaşında destan yazmış bir millet, aynı destanı da 15 Temmuz’da tekrar yazdı” dedi.

“Bütün terör örgütlerinin asıl amacı birlik ve beraberliğimizi yıkmaktır”

“Türkiye’de 15 Temmuz sürecinden sonra devletin birliği ve bütünlüğüne karşı kimin planı varsa kimin devleti ele geçirme gayesi varsa üzerine gidilecektir” diyen Sümer sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu’nun mayası Mevlana, Yunus Emre, Taptuk Emre, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaşi Veli, Aziz Mahmut Hüdai gibi gönül dostlarıyla yoğrulmuştur. Bu büyük insanların izinden giden topluluklar her zaman kardeşliği, sevgiyi, barışı, hoşgörüyü anlatmışlardır. FETÖ terör örgütü ve bütün terör örgütlerinin asıl amacı yüz yıllardır inşa edilen bu birlik ve beraberliğimizi yıkmaktır. Bu ve bu niyetle kendisini milletimizin üzerinde bir güç olarak gören her kim varsa, topluluk varsa buna asla izin verilmeyecek gereken neyse yapılacaktır.” (EG-
Kaynak: İHA