Mitolojik Adanın Dibine Daldılar

Bizans mezarları, manastır harabesi, sur gibi tarihi kalıntıların yanı sıra mitolojik hikayeleriyle ön plana çıkan Giresun Adası'nda dalış etkinliği yapıldı.

Bizans mezarları, manastır harabesi, sur gibi tarihi kalıntıların yanı sıra savaşçı amazon kadınlarının yaşadığı ve Herkül'ün altın postu aramak için gelmesi gibi mitolojik hikayeleriyle ön plana çıkan Giresun Adası'nda dalış etkinliği düzenlendi.

Maceraperest Doğa Sporları Kulübü Derneği üyesi 25 dalgıç, adanın etrafındaki berrak suda Karadeniz'in canlı yaşamını ve deniz altını görme şansı yakaladı.

3'üncü derece doğal sit alanı olan Giresun Adası'nın dalış turizmi için bakir kalmış bir yer olduğunu belirten dernek başkanı Kerim Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun Adası'nın Karadeniz Bölgesi'nde dalış için en güzel noktalardan biri olduğunu söyledi.

İnsanları dalış için adaya çekebilmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Yağcı, Karadeniz'in genelde dalış için uygun olmadığının bir çok dalgıç tarafından ifade edildiğine işaret ederek, 'Görüş çok kısıtlıdır ama adada hocalarımız da daldı, gerçekten dalışa çok elverişli bir alan. Dün balık sürüsüyle karşılaştık, hamsi, kefal, karagöz bir çok balık çeşitliliği var. Dalış için gerçekten çok uygun. Burası çok temiz, bakir kalmış bir bölge.' dedi.

- 'Karadeniz'de bir nevi Ege'yi ve Akdeniz'i yaşıyorsunuz'

Dalış eğitmeni Mustafa Şentürk ise Giresun Adası'nın dalış için Karadeniz'de adeta tek nokta olduğuna dikkati çekerek, 'Bunun üzerine farklı bir ada yok, çok bakir kalmış sit alanı olduğu için dip çok temiz, canlılık oldukça fazla, kesinlikle tercih edilmesi gereken bir yer.' diye konuştu.

Ege'de ve Akdeniz'de dalış yapmanın çok kolay olduğunu dile getiren Şentürk, 'Ama Karadeniz'e gelip biraz daha karanlık suda, biraz daha akıntılı suda dalış yapmak profesyonel işi. Karadenizli dalgıçlar her zaman profesyoneldir.' ifadesini kullandı.

Mustafa Şentürk, Giresun Adası'nın bir an önce dalış turizmine açılması gerektiğini de vurgulayarak, 'Çünkü muhteşem, Karadeniz'de bir nevi Ege'yi, Akdeniz'i yaşıyorsunuz. Büyük bir velinimet, bunu değerlendirmek bu halkın hakkı.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA