Kanaat Önderleri Terör Olaylarına Tepki Gösterdi

Adıyaman’da ki kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri son günlerde PKK terör örgütünün yaptığı hain saldırılara tepki gösterdi.

Kanaat Önderleri Terör Olaylarına Tepki Gösterdi
Son günlerde terör örgütü PKK tarafından yapılan terör saldırılarına Adıyaman’da ki sivil toplum örgütü ve kanaat önderleri tepki gösterdi.

Gerçekleştirilen saldırılarda en çok Kürt halkının zarar gördüğünü dile getiren kanaat önderleri, her türlü terör örgütüne karşı olduklarını dile getirdiler.

Molla Ahmed Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan, FETÖ terör örgütünün darbe girişimini püskürten halkın halka karşı PKK terör örgütünün saldırılara hız verdiğini ve bundan en fazla Kürt halkının zarar gördüğünü vurguladı.

Abdurrahman Gürbüzcan, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da ki sivil toplum kuruluşlarının ve kanaat önderlerinin teröre karşı tek yürek tepki verdi. Terörün her türlüsüne karşıyız. Türkiye’de birlik ve beraberliğin sağlanması için bu terör olaylarına karşı her kesimin aynı tepkiyi vermesi lazım. Adıyaman’da Alevi-Sünni, Kürt-Türk hep bir arada kardeşçe yaşıyoruz. Terör olaylarında sıkıntıları en çok bölge halkı yaşıyor. STK olarak böyle şeylerin olmasını istemiyoruz. Artık barış huzur ve birliktelik istiyoruz. PKK ve diğer örgütler artık başka güçlerin maşalığını yapmasın. Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu olaylar Kürtlere zarar veriyor. Bu oyunlar bitsin, bu bölge kalkınsın” dedi.

Adıyaman’ın önemli kanaat önderlerinden eski milletvekili Ahmet Doğan (Ahmet Hoca) ise, Müslümanların bu tür saldırılara karşı uyanık olması gerektiğine işaret etti.

Birlik ve beraberlik için İslam dininin emrettiği gibi yaşamak gerektiğinin altını çizen Ahmet Doğan, “Millet olarak Allah’ın emrinden çıkmamalıyız. Kuran’a sırtımızı çevirmeyelim. Bizler nefsimize uyarsak bu sıkıntılar başımıza gelmeye devam eder. Millet olarak Allah’ın yolundan gidelim, birlik olalım, başkasının oyununa gelmeyin. Birbirinizin yakasına yapışmayın, neme lazım demeyin. Diyarbakır’da patlama oldu, Müslümanlar zarar gördü. Kürt Türk kardeştir, müminler kardeştir. Kardeşlerimiz dostlarımız din düşmanlarına fırsat vermesin. Amerika, İngiltere, Rusya, Fransa gibi küfür milletleri Müslümanların arasına nifak sokuyor. Müslümanlar ayıksın, bu işi yapanlar mümkünse Allah ayıklık versin mümkün değilse Allah kahrı perişan etsin” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA