İskenderunlu İş Adamından 15 Temmuz Şehidinin Ailesine Daire

Darbe girişimi gecesi Ankara’da Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan hava saldırısında şehit olan Kırıkhanlı polis memuru Hurşit Uzel’in ailesine İskenderunlu iş adamı daire bağışladı.

İskenderunlu İş Adamından 15 Temmuz Şehidinin Ailesine Daire
Özel Harekat Daire Başkanlığı’na saldırıda yaralı meslektaşlarını kurtarırken ikinci atılan bombanın ardından Hurşit Uzel (44) şehit olmuş memleketi Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde toprağa verilmişti.

Darbeye karşı verilen mücadeleden her vatandaş gibi çok etkilenen İskenderunlu iş adamı Nurettin Kays yaptığı dairelerden bir tanesini Hataylı kahraman şehit Hurşit Uzel’in ailesine bağışladı. Şehidin eşi ve çocuklarının psikolojik durumlarının iyi olmamasından dolayı akrabası Mustafa Kıran’a gönderdikleri vekalet ile ev teslimi yapıldı.

İş adamı Nurettin Kay, "Denizciler Mahallemizde 165 metrekare bir dairemizi şehidimizin ailesine bağışlama karar verdim. Gönlümden koptu yapıyorum. Burası bizim ülkemiz. Bizim toprağımız bu topraklarımız giderse ben 500 daire yapsam ne olacak. Ülkemiz için şehitlerimiz öldü gazilerimiz var. Ülkem için hepsini feda ederim. Ülkem gittikten sora ben ne yapacağım. Bir tanesini bağışladım. Bundan sonrada büyük projelerim de de bağışlamaya devam edeceğim.”

Şehit yakını Mustafa Kıran kendisine ev bağışlanacağı haberi gelmesi üzerine inanamadığını çünkü bağışçının bir Ali Ağaoğlu olmadığını belirterek, “Demek ki Ağaoğlu olmakla olmuyor bu iş gönül işi. Memleket sevdalısı bir insan bunu yapar. Sağ olsun Allah razı olsun böyle bir şeyi düşünmüş. İşlemler için şehidimizin kaynını aradım eşi Bircan Uzel’in gelemeyeceğini, üzerlerinden etkisini daha atamadıklarını söyledi.

Bende vekalet gönderin dedim. Bu vekaleti tapudan evi almak için bana gönderdiler” dedi.

Kaynak: İHA