İhracatçılar Narenciye Sezonu Öncesi Bir Araya Geldi

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne (AKİB) bağlı Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye’nin önde gelen ihracatçıları, narenciye sezonu öncesi 2. İstişare Toplantısı’nda bir araya gelerek, yeni sezon için durum değerlendirmesi yaptılar.

Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak başkanlığında AKİB İçel hizmet binasında, narenciye sezonu öncesi ihracatçılar arasındaki işbirliğini geliştirmek ve pazar gücünü arttırıcı yönde ortak akıl oluşturmak amacıyla toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin önemli ihracatçılarının da katıldığı toplantıda, kesim ve ihraç tarihleri öne çıkan konulardan biri oldu. Kaçak gönderimlerin haksız rekabete neden olarak ihracatçıya büyük zarar verdiği noktasında ortak görüş sergilenen toplantıda ayrıca, erken gönderilen ürünlerin kalite düşüklüğü nedeniyle ortaya çıkacak Türk Ürünü İmajı tahribatının kolaylıkla üstesinden gelinemeyecek bir konu olduğu vurgulandı. İhracatçılar, bu konuda her zaman daha kaliteli ve Türk narenciyesi imajını yükseltici ürünlerin ihraç edilmesi noktasında birleşti. Toplantıda, ihracatçılar arasındaki işbirliğinin sürdürülebilir hale gelmesinin önemi de vurgulandı.
Kaynak: İHA