HDP'den Güney Afrika Cumhuriyeti'ne Ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş başkanlığındaki heyet, 2128 Ağustos günleri arasında Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Cape Town'da temaslarda bulunacak.

Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, 21-28 Ağustos günleri arasında Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Cape Town'da çeşitli temaslarda bulunacak.

HDP Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Demirtaş başkanlığında, milletvekilleri Bedia Özgökçe ve Osman Baydemir'den oluşan heyetin, 21 Ağustos'ta Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gideceği belirtildi.

Heyetin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Nomaindiya Mfeketo, Afrika Ulusal Konseyi (ANC) Dış İlişkiler Başkanı Edna Molewa ve Devlet Başkanı Jacop Zuma'nın Parlamento Danışmanı Ebrahim Ebrahim ile görüşme yapacağı ifade edildi.

Türkiye'de sürdürülen insan hakları mücadelesine ilişkin Güney Afrikalı sivil toplum örgütleriyle bir diyalog süreci başlatmak için temaslarda bulunacak heyetin, Ortadoğu'da yaşanan güncel gelişmeler konusunda farkındalık sağlamak amacıyla düzenlenecek bir konferansa da katılacağı bildirildi. Heyetin 28 Ağustos'ta temaslarını tamamlayacağı kaydedildi.
Kaynak: AA