Gaziantep'te Şüpheli-Polis Kovalamacası

Kentte bir otomobilden tabancayla havaya rastgele ateş ederek kaçan ve takibe alınan iki şüpheli, kovalamaca sırasında polis aracına çarptıktan sonra yakalandı Şüphelilerin çarptığı araçta yaralanan polis memuru tedavi altına alındı.

Gaziantep'te bir otomobilden tabancayla havaya rastgele ateş eden iki kişi, polis ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, polise, merkez Şehitkamil ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Muayed Ömer Kopely'nin konağının da bulunduğu caddede bir otomobilden havaya rastgele iki el ateş edildiği ihbarında bulunuldu.

İhbar üzerine olay yerine özel harekatçılar dahil çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Konaktaki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen ekipler, içinden ateş edilen 27 R 7980 plakalı otomobilin Gaziantep Üniversitesi Yerleşkesi'ne doğru ilerlediğini belirledi. Polis ekipleri, bu bölgeyi ablukaya aldı.

Otomobilin sürücüsü, Gaziantep Çocuk Hastanesi Kavşağı'nda polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçmaya devam etti. Yolu kapatan polis ekibinin aracına çarparak duran otomobilin sürücüsü Mehmet Y. (31) ve yanında bulunan İlkay Y, gözaltına alındı.

Olayda yaralanan bir polis memuru ise 112 Acil Servis ekiplerince 25 Aralık Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Başkonsolos Kopely'nin konağında kurşun izine rastlanmadığı, Mehmet Y'nin ise alkollü olduğunun belirlendiği öğrenildi.
Kaynak: AA