Firari savcı Hüseyin Kaplan teslim oldu

Firari savcı Hüseyin Kaplan Bakırköy Emniyeti'ne teslim oldu.

Firari savcı Hüseyin Kaplan teslim oldu
Firari savcı Hüseyin Kaplan teslim oldu
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin devam eden soruşturmada hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Balyoz Planı davasının duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, teslim oldu.

PİŞMANIM MEKTUBU YAZMIŞTI

Bakırköy Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olan savcı Kaplan, eniştesi Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk'e pişman olduğunu söylediği bir mektup yazmıştı.

Hüseyin Kaplan mektubunda şu ifadeleri kullanmıştı:

'BU MEKTUBU KAÇAK BİR TERÖRİST OLARAK YAZIYORUM'

'Sevgili Galip abi, Zamanın sizi haklı çıkarmasının derin üzüntüsü içerisinde bu mektubu kaçak bir 'terörist' olarak yazıyorum. Bana bir gün 'tutuklanacaksın' dediğinde işin bu mecralara geleceğini hiç düşünmemiştim. Ben hep insanlara inandım. En son halkına ve polisine kurşun sıkan bir yapıyla birlikte olmak gibi bir suçlamayla kaçıyorum. Size muhalif düşüncelerim olsa da böyle bir yapıyla ne maddi ne manevi bir bağım olamaz. Reddediyorum. Olsaydı sonlandırırdım. İnsanlığa, millete hele kendi milletine haince kıyan böyle bir olayı tasvip etmem ancak insanlıktan çıkmama bağlıdır. İnsanlıktan çıkmadım ve çıkmamakta azimliyim.

ANCAK HAİN YAPIYLA ANILMAK DAMARLARIMI DONDURUYOR


Geçmişte girmiş olduğum davalardan dolayı hakkımda işlem yapılsaydı bir şey demezdim. Ancak böyle hain bir yapıyla anılmak damarlarımı donduruyor. Kabul edemiyorum. Galip abi, benim insanlara bakışımı en iyi siz bilirsiniz. Çünkü en zor anınızda ve benim kısmen 'güçlü' göründüğüm bir zamanı yaşadınız. Hala aynı yer ve konumdayım.

ABİ KENDİMİ ARTIK ÖLÜ OLARAK KABULE DİYORUM


Abi kendimi artık bir 'ölü' olarak kabul ediyorum. Sizden istirhamım benim varsa kusurlarımı unutarak, çocuklarıma sahip çıkmanızdır. En azından okul dönemlerinde destek olmanızdır.

AİLEMİ SİZE EMANET EDİYORUM

Bu yazıyı utanarak, sıkılarak ve mahcubiyetle yazıyorum. Ama sizin zorda kalanlara sırtınızı dönmeyen bir yapınız olduğunu biliyorum. Yeğenleriniz olan kızlarımı ve kuzeniniz olan eşimi önce Allah'a, sonra size emanet ediyorum. Hakkını helal et. Sevgi ve hürmetlerimi istirham ederim. Enişteniz Hüseyin Kaplan.'