Ankara Büyükşehir'den Başkent'e Yeni Dekoratif Havuzlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde görsel güzelliği artırmak amacıyla meydan ve kavşaklara yaptığı dekoratif süs havuzlarına yenilerini ekliyor. Proje kapsamında Bağlum, Keçiören Tepebaşı, Basınevleri ve Sincan’daki büyük boyutlu havuzların yapımı tamamladı.

Ankara Büyükşehir'den Başkent'e Yeni Dekoratif Havuzlar
Ankara ve bağlı ilçelerinde bugüne kadar değişik ebat ve mimari tasarımlarda onlarca süs havuzu yapan Büyükşehir Belediyesi, özel aydınlatmalarla ışıklandırdığı havuzlarla bölgenin yaşamına renklilik kazandırıyor. Dekoratif süs havuzlarına yerleştirilen fıskiye ve hayvan figürleri de ortama görsel zenginlik katıyor. Başkent genelinde 2013 yılından bugüne kadar 123 adet dekoratif süs havuzu yapan Büyükşehir Belediyesi, yeni havuzların yapımını da devam ettiriyor. Kavşakları ve meydanları süs havuzları ile donatan Büyükşehir Belediyesi sadece 2016 yılında 19 adet dekoratif süs havuzunun yapımını gerçekleştirirken, 4 yeni süs havuzu daha kazandırıldı. Bağlum, Keçiören Tepebaşı, Basınevleri ve Sincan’daki havuzların yapımı da tamamlandı.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Her geçen gün Ankara’yı yeniliyor, güzelleştiriyor ve yaşam kalitesini yükseltiyoruz. Kent estetiğine katkı sağlayacak görsel tasarımlarla halkımıza yenilikçi bir Başkent sunuyoruz” dediler.
Kaynak: İHA