Vali Güvençer'in İlçe Ziyaretleri

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ilçe ziyaretleri kapsamında, Soma ilçesini ziyaret etti.

Güvençer, ilçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ın makamında düzenlenen Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısına katıldı.

Soma ilçe yöneticilerinden brifing alan Güvençer, Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi makamında ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, nüfus itibari ile Soma'nın Manisa'nın en büyük ve kalabalık ilçesi olmadığını, ancak taşıdığı potansiyel, imkanlar ve sorunlar itibari ile çok önemli olduğunu kaydetti.

Daha önce Akhisar ve Turgutlu ilçelerini ziyaret ettiğini aktaran Güvençer, şunları kaydetti:

'Soma ciddi bir enerji yatağı, Enerji tüm ülkelerin ama özellikle Türkiye için son derece stratejik bir alan. Yerel ve yerli enerji kaynaklarına bağlı üretim Soma'nın bu anlamda değerini arttırıyor. Olmasaydı keşke ama yaşanan kaza sadece Türkiye'nin değil, Dünya'nın nerede ise gündemine oturdu. Bu kazanın yarattığı sosyolojik, psikolojik hasarlar oldu. Bu hasarların el birliği ile giderilmesi gerekiyor. Giderilmezse insani trajedilere sebep vermesi gibi sosyolojik bir takım sıkıntılar da muhtemelen olacaktır. O anlamda da iş sağlığı ve güvenliği hem de sosyal güvenlik açısından Soma belki de Türkiye'ye örnek olabilecek pilot bölge mahiyetindedir. Burada istihdamın sürdürülmesi, çeşitlendirilmesi sadece enerji ve hammadde üretimine dayalı değil, çeşitlendirilmiş katma değeri yüksek istihdam alanı yaratma zarureti var. Bu anlamda Organize Sanayi Bölgesinin temelleri atılmış, çok tecrübeli olunmamasına rağmen güzel gitmiş.'

Güvençer, Soma OSB'nin altyapısının tamamlanıp tahsisinin yüzde 100 tamamlandıktan sonra oradaki işletmelerin yüzde 70'nin işlem faaliyetlerini tamamlayarak işletmeye geçmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Açıklamasında ayrıca, 15 Temmuz olaylarına değinen Güvençer, 'Şu sıkıntılı süreci badireyi el birliği ile en kısa sürede hasarsız bir vaziyette atlatıp önümüze bakalım. Bizim çok ciddi hedeflerimiz var. Ülke olarak Manisa olarak Soma olarak. 15 Temmuz badiresinin çok uzayacağını düşünmüyorum. Süreyi kısa tutabilmek bizimde biraz elimizde. Hasarı giderip önümüze bakma durumundayız.' ifadelerini kullandı.

Güvençer'e ilçe ziyaretinde, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara ve Emniyet Müdürü Rıza Akın eşlik etti.

Kaynak: AA