Prof. Dr. Erhan Afyoncu Açıklaması 'FETÖ, İnsanlık Tarihinin En Aşağılık Örgütü'

Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın’ın özel konuğu olarak milli irade nöbetine katılan ünlü tarih profesörü Erhan Afyoncu, “İnsanlık tarihinin gördüğü en aşağılık terör örgütü FETÖ yapılanmasıdır” dedi.

Prof. Dr. Erhan Afyoncu Açıklaması 'FETÖ, İnsanlık Tarihinin En Aşağılık Örgütü'
Eyüplüler demokrasi nöbetine devam ederken, darbe girişimine karşı tepkiler giderek artıyor. Eyüp Sultan’da devam eden milli irade nöbetlerinin on sekizinci gününde Muhteşem Yüzyıl dizisinin de tarih danışmanı olan Prof. Dr. Erhan Afyoncu katıldı.

Afyoncu ilk olarak, “Önünüzde saygıyla eğiliyorum, bu milletin bir ferdi olmaktan şeref duyuyorum” dedi.

“FETÖ’cüler menfaat çetesi”

Eyüp Sultan Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa seslenen Afyoncu konuşmasında, “İnsanlık tarihinde bu kadar alçak bir ihanet şebekesi hiçbir zaman olmadı. Hasan el-Sabbah ve haşhaşiler yaşasaydı, FETÖ’nün müritleri olurlardı. Yıllarca dini bir grup olarak gördüğümüz bu yapı tamamen menfaat çetesidir. Din kelimesini hiçbir zaman bunlarla yan yana koymamak lazım. Yakın gelecekte bu FETÖ çetesi dünyanın başına bela olacak ama anlamayanlar için çok geç olacak” ifadelerine yer verdi.

“Bir destan yazıyorsunuz”

Başkan Remzi Aydın da bir destan yazıldığının vurgusunu yaptığı konuşmasında, “Her şeyi hesaplamışlar ama bizlerin namusunuza, geleceğinize, vatanınıza sahip çıkacağınızı hesaplayamamışlar. Darbeye karşı çıkıyoruz çünkü 14 yıldır elde ettiğimiz istikrarı kaybetmek istemiyoruz. Bizi yönetecek insanları, bize hizmet verecek insanları biz seçmek istiyoruz. Bütün bunlar bizim namusumuzdur, irademizdir. Hiç kimse milletin iradesine ipotek koyamaz. Tek vücut, tek millet, tek yürek olarak hep beraber meydanlardayız. Eyüp Sultan’dan tüm dünyaya sesimizi duyuracağız” diye konuştu.

Mehter marşlarının da çalındığı Eyüp Sultan Meydanı’nda, Başkan Remzi Aydın ile birlikte sabah namazına kadar hasırların üzerinde uyuyarak bekleyen vatandaşlara belediye ekipleri gece boyunca simit, sandviç, çay, sıcak çorba ve su ikramında bulundu.
Kaynak: İHA