Öner, 2010 KPSS'nin İptal Edilmesini Yorumladı

2010 KPSS’nin Ankara 1. İdare Mahkemesi tarafından usulsüzlük iddiaları nedeniyle “Genel Kültür ve Genel Yetenek” kısmının iptal edilmesi sonrasında basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “Alın teriyle ve bireysel çabasıyla sınavı kazanarak memur olarak atanan kamu görevlilerinin hakları korunmalıdır.” dedi.

Öner, 2010 KPSS'nin İptal Edilmesini Yorumladı
Daha önce eğitim bilimleri sınavı iptal edilen 2010 yılı KPSS’nin genel kültür ve genel yetenek sınavları da iptal edildi. Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, "2010 KPSS’nin Ankara 1. İdare Mahkemesi tarafından usulsüzlük iddiaları nedeniyle ’Genel kültür ve genel yetenek’ kısmının iptal edildiği kamuoyuna yansımıştır. Mahkemenin gerekçeli kararı henüz açıklanmadığından, hukuki değerlendirme yapmak sağlıklı olmayacaktır. Ayrıca Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin ilk önce reddettiği bu davayı Danıştay 12. Dairesi’nin bozma kararı üzerine bu defa iptal yönünde karar verdiği görülmektedir. Bu durumda davalı idarenin söz konusu sınavın iptaline ilişkin kararı temyiz başvurusu yaparak Danıştay’a başvurma hakkı mevcuttur. Bu itibarla davalı/ilgili kamu kurumlarınca hukuki süreç sonuna kadar takip edilmelidir." dedi.

Bu aşamada FETÖ/PDY’den temizlenen yargı organlarınca hukuka uygun kararlar verileceğine inançlarının tam olduğunu kaydeden Öner şunları söyledi:

"Her halükarda davalı idare/ilgili kamu kurumları, alın teri ile sınavı kazanıp memur olarak atanmış kişilerin haklarını korumalı, kişisel mağduriyete sebep olmamalı ve kamu hizmetinin akamete uğramasına fırsat vermemelidir. Dava konusu edilen sınava ilişkin olarak ceza davasının da devam ettiği gözetildiğinde, olayın gerçek sorumluları derhal açığa çıkarılmalı; bu kişiler hak ettikleri cezayı almalı, haksız çıkar sağlayanların da memuriyetle ilişiği kesilmelidir. Ancak alın teriyle ve bireysel çabasıyla sınavı kazanarak memur olarak atanan kamu görevlilerinin hakları korunmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, üyelerimiz başta olmak üzere, hakka ve hukuka uygun olarak 2010 KPSS ile atanan kamu görevlilerinin mağduriyetlerinin önüne geçecek adımların atılmasının takipçisi olacağız."
Kaynak: İHA