Morhipo.Com'un Kapıda Ödeme Seçeneği E-Ticaretle Tanıştırdı

Kredi kartı bilgilerini vermek istemediği için e-ticareti kullanmayan çok sayıda tüketici, Morhipo.com'un 'Kapıda Nakit Ödeme' uygulaması sayesinde e-ticaretle tanıştı.

Morhipo.com açıklamasına göre, Cotton Incorporated tarafından yapılan 2015 tarihli e-ticaret sektörü araştırmasında tüketicinin online ortamda giyim alışverişi yaparken en çok endişe duyduğu konuların başında kart güvenliği olduğu belirtiliyor.

Araştırma doğrultusunda, tüketicilerin yüzde 86'sı internetten yapacakları giyim alışverişlerinde bilgi mahremiyetinden endişe duyuyor. Bu endişeyi yüzde 85'lik oy oranları ile kart güvenliği ve ürün kalitesi ile ilgili endişeler takip ediyor.

Sektörde bu konudaki açığı doldurmak amacıyla kapıda nakit ödeme seçeneği sunan Morhipo.com, bu uygulaması sayesinde çok sayıda müşterinin e-ticaret dünyasıyla tanışmasına öncülük ediyor ve sektörün büyümesine katkı sağlıyor.

Morhipo.com verilerine göre 2015 yılının ilk yarısında toplam siparişlerin yüzde 14'ünde kapıda ödeme yöntemi kullanılırken, bu ödemelerin yüzde 12'si nakit, yüzde 2'si ise kart ile gerçekleştirildi. 2016 yılının ilk yarısında kapıda ödeme oranı yüzde 15'e yükselirken bu oranın yüzde 12'si nakit, yüzde 3'ü ise kart ile ödemelerden oluştu.

Kapıda ödeme sistemlerinde nakit ödeme dışında kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapılabiliyor olsa da tüketiciler yine büyük oranda güvenlik kaygıları nedeniyle nakit ödemeyi tercih ediyor. Kapıda nakit ödeme sayesinde daha önce online alışveriş yapmamış pek çok kullanıcı e-ticaret deneyimi ile tanışma imkanı buluyor.

-'Online dünyada tüketicilerin olmazsa olmazı güven'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban Arditti, e-ticaret sektörünün gelişiminde güven faktörünün önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Kişisel bilgilerin şirketlere verilmesinin tüketiciler için oldukça önemli bir konu olduğuna dikkati çeken Arditti, şunları kaydetti:

'Bu noktada e-ticarette güvenlik, sektör içerisinde ciddi bir fark yaratıyor. Morhipo.com olarak tüketicilerimize tüm ödeme yöntemlerinde maksimum güvenlik sunuyoruz. Çünkü online dünyada tüketicilerin olmazsa olmazı güven.

Morhipo.com olarak online yerine all-line mağazacılık yaklaşımımız ile projeler geliştiriyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçları ve hayalleri, gelecek planlarımız üzerinde önemli rol oynuyor. Tıkla-Gel, Kapıda Ödeme, Mağazalardan Teslimat ve İade, Tek Sepet, Hızlı Teslimat gibi uygulamalarımızla müşterilerimize çok daha güvenli bir alışveriş deneyimi sunuyoruz. E-ticaret pazarının büyümesi için katkı sağlayacak bu uygulamalarımıza hızla devam ediyoruz. Morhipo.com, sunduğu farklı ödeme imkanları, güvenli alışveriş deneyimi ve koşulsuz müşteri mutluluğu misyonu ile e-ticaret sektöründe yenilikçi uygulamalara devam edecek.'

Arditti, 3D Secure gibi güvenlik sistemlerinin yanı sıra internet üzerindeki işlemleri şifreleyerek tüketicilerin gizliliğini maksimum seviyeye çıkaran Full SSL teknolojisinin önemli bir güvenlik sunduğunu vurguladı. Arditti, şu ifadeleri kullandı:

'2015 yılında yüz binlerce işlemin gerçekleştiği sitemizde, yoğun iş yüküne yanıt veren çözümler ile iş sürekliliğini güvenlik ve performanstan ödün vermeden sağladık. Güvenlik alanında web uygulama güvenlik duvarları, CobiT ve ISO 27001 standartlarında uygulamaları hayata geçirirken düzenli yapılan sızma testleriyle daha iyi bir servis kalitesini hedefledik. Tüm bunların yanı sıra sitemizin Full SSL geçişini de tamamladık.'

Kaynak: AA