Menemen'de Binler Demokrasi Mitinginde Buluştu

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki olarak İzmir’in Menemen ilçesinde bir araya gelerek demokrasiye sahip çıktı.

Menemen'de Binler Demokrasi Mitinginde Buluştu
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de milyonlarca kişinin meydanlardaki demokrasi nöbeti sürüyor. Menemen ilçesinde de Menemen İlçe Kaymakamlığı, Menemen Belediye Başkanlığı, ilçedeki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bir miting düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde bir araya gelen binlerce kişi, darbe girişimine tepki gösterdi. Sloganlar atan vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Mitinge, ilçedeki odalar, dernekler de destek vererek demokrasiye sahip çıktı.

Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, meydanda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız; çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."
Kaynak: İHA