İslahiye'de Meydanlar, 17. Gününde De Doldu

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 17. gündür süren demokrasi nöbetinde ilçe meydanı yine doldu.

İslahiye'de Meydanlar, 17. Gününde De Doldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran halk, 17. günde de demokrasi nöbeti yoğun ilgi gördü. İslahiye Demokrasi meydanına toplanan yaklaşık 3 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bugün de protesto etti. Alanda sabahlayan vatandaşlara bir şehit annesi Hanife Kayatürk de yer aldı. Sık sık tespih çekerek duan eden Kayatürk, "Allah belalarını versin. Bu darbeye kalkışanların Allah bildiği gibi etsin. Rabbim onlara fırsat vermesin Allah devletimize zeval vermesin. Biz yandık biz bu açıyı gördük. Benim gördüğüm ikinci darbe de, ben ciğerim bu ülkeyi korumak için şehit olmasıdır. Eğer o gece ilçemizde tanklar sokağa çıksaydı, tankların önüne siper olur o hainlere de vururdum. Asker kıyafeti giymiş hainler. İçim yanıyor" dedi.

Demokrasi nöbetti tutan Hacı Mahmut Özdemir ise, "Bunların yaptığı azgınlıktır başka bir şey yok. İnsan olanlar bunu yapmaz. Onlar insan olamaz. Asker kıyafeti giymiş hainlerdir. Üç darbe gördüm Menderes,Kenan Evren ve bunlar. Ancak bunların yaptığı çok alçakçaydı. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlar inin demesinden bugüne her gün burada nöbetteyim. O, öl desin, ölürüz. Beni askere çağırsalar şimdi düşünmeden giderim askere. Vatan için ölürüm ben. Nöbette uyuyan çocuğunun üzerine üşümemesi için ay yıldızlı bayrağı seren anne ise Çumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci talimatına kadar meydanlarnı boş bırakmayacaklarını söyledi.



Dev ekranda çalınan mehter marşları, türküler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için uyarlanmış ’Dik dur eğilme’ şarkısı alandakileri coşturdu. Nöbete İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Başkan yardımcıları İzzet Aytekin ve Ergün Mideoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

Nöbetteki, vatandaşlara dondurma ikram edildi.
Kaynak: İHA