Büyükçekmece Festivali'ne İki Ödül Birden

17’ncisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından "Dünyanın En İyi Festivali" ödülünü ve Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) tarafından "En İyi Dans Festivali" ödülünü aldı.

15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye’de OHAL ilan edilmesinin ardından Büyükçekmece Belediyesi “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali”ni iptal etmeyerek, kültür ve sanat etkinliklerinin devam etmesine olanak sağladı. Festivalin 4’üncü gününde çeşitli ülkelerin dans gösterileri sahnelendi. Ardından Kemal Sunal Amfi Tiyatrosu’nda Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) temsilcileri tarafından 2016 yılının "En İyi Festivali" ödülü ve Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) tarafından "En İyi Dans Festivali" ödülü Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e takdim edildi. Ödül töreni sonrasında Büyükçekmece Müzisyenler Birliği konseri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

"Ülkemiz için önemli bir onur kaynağıdır"

Bu yıl festivalde demokrasi ve egemenlik şöleni temasıyla hareket ettiklerini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “17. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, bu akşam Dünya Dans Festivalleri Birliği (FIDAF) tarafından Dünyanın En İyi Festivali ödülünü aldı. Sadece Büyükçekmece için değil aynı zamanda hele de içinde bulunduğumuz şu zamanlarda ülkemiz için önemli bir onur kaynağıdır. 2017’de inşallah 18. festivalimizi öncekilerden daha görkemli yaparak dünya sanatına, kültürüne, barışına ve dostluğuna hizmet etmeye hep birlikte devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA