AK Partili Savaş, Halkın 'İdam Talebini' Değerlendirdi

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana halkın içinde demokrasi nöbetlerinde olduklarını, halkın en büyük taleplerinden birinin de ‘İdam Kararı’nın geri getirilip vatan hainlerinin idam edilmesi olduğunu belirtti. Bu konuda halkın emanetini almış vekiller olarak gerekenin yapılacağını belirten AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Savaş, “İdam kararı Meclis’te önümüze geldiğinde gereğini yapacağımıza söz veriyorum. Biz bu milletten seçim döneminde oy istedik verdi. 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı meydanlara çağırdık canını feda etmek için meydanlara geldi. Halkımız şunu bilsin ki emanetleri emin eldedir” dedi.

AK Partili Savaş, Halkın 'İdam Talebini' Değerlendirdi
Ülkesini, bayrağını, milli değerlerini sevip sayan herkesin 15 Temmuz gecesinde yaşananların ardından safları daha sıkı tutması gerektiğini belirten AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, kanserli hücre olarak nitelendirdiği terör örgütü ve yandaşlarının kökten temizlenip atılması gerektiğini belirtti.

Darbe girişimi gecesi şehit olan 237 kişinin, yaralanan 2 bin 141 şerefli insanın acısını en derin şekilde hissettiklerini belirten Savaş, gittikleri her yerde halkın idam talebi ile karşılaştıklarını ve bu konuda da gereken ne ise yapılacağını ifade etti.

15 Temmuz’un aslında bir arbeden ziyade işgal girişimi olduğunu belirten Milletvekili Mustafa Savaş, “Menderes’i idam ettikleri 60 darbesine de benzetmek istiyorlardı, ancak halk Uzun Adam’ı Erdoğan’ı yedirmedi. Allah’ın izniyle de yedirmeyecek. Bu milletin gücü sandıkta olduğu meydanlarda da ortaya çıktı. Millet sevdalısı güzel insanı Aydın’ın yetiştirdiği o nazik insanı 60 darbesinden sonra astılar. Millet içten içe ağladı, bu güzel insanı niye astırdık, öfkemizi niye dillendiremedik diye üzüldü. Ancak 15 Temmuz’da millet aynı üzüntüyü yaşamamak için Menderes’in benzeri Erdoğan’a sahip çıktı. Bu devlete sahip çıkan milletimizden idam kararının geri gelmesi yönünde sürekli talep alıyoruz. İdam kararı Meclis’te önümüze geldiğinde gereğini yapacağımıza söz veriyorum” dedi.

Kaynak: İHA