AB Komisyonuna Yeni Üye

AB Komisyonu Başkanı Juncker, İngiltere'nin boşalan AB Komisyonu Güvenlik Birliğinden Sorumlu üyeliğine bu ülkenin Paris Büyükelçisi King'in atanmasını önerdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere’nin boştaki AB Komisyonu Güvenlik Birliğinden Sorumlu üyeliğine, İngiltere'nin Paris Büyükelçisi Julian King’in getirilmesini önerdi.

Juncker, İngiltere’nin referandumla AB’den ayrılma kararı sonrasında istifa eden komisyon üyesi İngiliz Lord Hill’in yerine King’in Güvenlik Birliğinden Sorumlu Üye olarak atanması sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Juncker, King’in İngiltere'nin AB'deki en üst düzey yetkilisi olarak atanması için Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ve AB Dönem Başkanı Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya mektup gönderdiğini duyurdu.

King'in AB Komisyonu üyeliğine atanması için AP ve AB üyesi ülkelerin onayının alınması gerekiyor.

AB Komisyonunun, AB üyesi her ülkeden bir tane olmak üzere toplam 28 üyesi bulunuyor. AB Komisyonu, AB’nin yürütme organı gibi faaliyet gösteriyor. AB Komisyonu, yasa tasarıları hazırlayarak AP ve AB Konseyine sunuyor. Kurum ayrıca AB bütçesi ve programlarını uyguluyor.
Kaynak: AA