YTB Başkanı Bülbül Açıklaması

'FETÖ'nün yetiştirdiği yönetici elitler üzerinden İslam dünyasının geleceği adeta yeniden çalındı'.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, İslam dünyasının kendisine gelebileceği noktada, küresel şer odaklarının Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) sahaya sürdüğünü belirterek, 'FETÖ'nün yetiştirdiği yönetici elitler üzerinden İslam dünyasının geleceği adeta yeniden çalındı.' dedi.Bülbül, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını ziyaret eden 46 ülkeden 65 sivil toplum kuruluşu (STK) başkanının yer aldığı, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali el-Karadaği'nin de bulunduğu İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği heyetine FETÖ'yü ve YTB'nin çalışmalarını anlattı.

Müslüman toplumların, Soğuk Savaş'ın son bulmasının ardından üzerlerindeki vesayetçi rejimlerden kurtulma fırsatı yakaladığını, ancak küresel şer odaklarının bu sefer de FETÖ'yü sahaya sürdüğünü anlatan Kudret Bülbül, FETÖ'nün hangi amaca hizmet ettiğini, nasıl hareket ettiğini, bundan sonra neler yapılması gerektiğine de dikkati çekti.

FETÖ'nün dünyanın dört bir yanında açtığı okullar yoluyla Türk dünyasına, İslam dünyasına ve Batı'lı ülkelere nüfuz ettiğini hatırlatan Bülbül, örgütün bu okullarda eğittiği kişileri küresel vesayet sisteminin insan kaynağına dönüştürdüğünü dile getirdi.

Örgütün amacına bir ölçüde ulaştığına işaret eden Kudret Bülbül, 'Komünizmin çöküşünden sonra İslam dünyası kendisine gelebilecekken, kendi yöneticilerini daha rahat yetiştirebilecekken, FETÖ'nün yaygın okullarıyla bu ülkeler için küresel şer odaklarıyla ilişkili yöneticiler yetiştirildi. FETÖ'nün yetiştirdiği yönetici elitler üzerinden İslam dünyasının geleceği adeta yeniden çalındı.' diye konuştu.

Bülbül, küresel şer odaklarının FETÖ'ye desteğinin, ülkelerdeki baskıcı rejimlerin, İslami konularda verilen eksik bilgilerin, devşirilen insanların adanmışlığının ve Müslümanların FETÖ'ye karşı iyi niyetli yaklaşımının bugün gelinen noktaya en büyük katkıyı sağladığını belirtti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri El-Karadaği de 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milletinin kazandığı zaferi kutlamak için Türkiye'ye geldiklerini söyleyerek, Türkiye'ye ve Türk milletine dua etti.
Kaynak: AA