Vatandaşlar askeri böyle ikna etti

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir görüntü daha ortaya çıktı. Görüntülerde, vatandaşların bir grup askeri darbe girişiminden vazgeçirerek, dönmeleri konusunda ikna ettikleri görülüyor.

Vatandaşlar askeri böyle ikna etti
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla birlikte, vatandaşların sokağa dökülmesiyle püskürtülmüştü. Kalkışmanın yaşandığı gecenin ardından birçok kahramanlık hikayesi ve görüntüsü ortaya çıkmıştı. O görüntülere bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre, Sultanbeyli'de Harp Akademisi öğrencilerini taşıyan bir otobüs, vatandaşlar tarafından durduruldu. Vatandaşlar otobüsten indirdikleri öğrencileri evlerine dönmeleri konusunda ikna etmeye çalıştı. O anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

İSTİKLAL MARŞI'NI OKUDULAR

Vatandaşın telefonuna yansıyan görüntülerde otobüsten indirilen askerlerle kalabalığın konuştukları görülüyor. Yolu kapatarak otobüsü durduran vatandaşlar, İstiklal Marşı okuyor. Vatandaşların çabası bir süre sonra başarıya ulaşıyor. Tekrar otobüslere binmek üzere harekete geçen askerleri vatandaşlar alkış ve ıslıklarla uğurluyor. Askerler ise evlerine dönmek üzere otobüslere binerken vatandaşlara el sallıyor.
Kaynak: İHA