Uşak'ın Da Bir Mehter Takımı Olacak

Uşak Belediyesi 26 kişilik Mehter takımı kurdu. Takım İki eğitmenle Atatürk Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan “Bundan sonra önemli günlerimizde tarihimizi yansıtan Mehteran Takımımız hazır olacak"dedi.

Uşak'ın Da Bir Mehter Takımı Olacak
Amaçlarının kente geçmişi unutturmayacak ve yeni nesle tanıtacak işlere imza atmak olduğunu söyleyen Cahan; " Bu nedenle Mehteran Takımı kurmak hedefi için ilk adımı attıklarını anlatan Cahan, “İlimizde kentimizin güzelleşmesi adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu nedenle projelerimize hayat vermek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kent havasını yakalamak adına yaptığımız çalışmaların yanı sıra kent kültürünü unutturmayacak ve asırlarca yaşatmak adına da çalışmalarımız var. Uşak Halısı, cirit ve Uşak Tarhanası gibi yerel değerlerin yanında ülkemizin şanlı geçmişinde yer alan kültürel ve folklorik değerlerimize de sahip çıkıyoruz. Bu nedenle Mehteran Takımımız kurduk” diye konuştu.

"İLK GÖSTERİMİZİ ÇOK YAKINDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Mehteran Takımı’nın yüzyıllar boyunca çok önemli işlere imza attığını ve bir simge haline geldiğini vurgulayan Cahan; "Mehteran şanlı tarihimizde ve Osmanlı İmparatorluğu’nda çok önemli bir yerde bulunmaktadır. Düşmana korku dosta kuvvet veren Mehteran Takımı savaşlarda da ilk hedef alınan grup olmaktaymış. İşte bizim geçmişimizin izlerini en güzel şekilde taşıyan Mehteran Takımının bugün de olması önemlidir. Biz ilimizde bu noktada ekibimizi kurduk. 26 kişiden oluşan Mehteran Takımımız 2 eğitmenimiz eğitmektedir. İlk gösterimizi çok yakında gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA