Trakya'daki Vatandaşlardan Teröre Tepki

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki vatandaşlar terör olaylarına tepki gösterdi.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki vatandaşlar terör olaylarına tepki gösterdi.

Edirne'de yaşayan Göksel Örücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü teröre karşı Türkiye'nin büyük mücadele verdiğini söyledi.

Ülkenin istiklal ve istikbal savaşı verdiğini belirten Örücü, şunları kaydetti:

'Allah'ın izniyle inşallah bunları bitireceğiz. Terör örgütleri bir maşadır. Büyüklerimizin söylediği gibi üst akıl bunları kullanıyor ve her şekilde bizim üzerimize saldırıyorlar. Amaçları farklı gibi görünse de bunların maşasını tutan aynı kişidir. Dini ya da sol kökenli olsa da terör, terördür. Bunları üst akıl yönetiyor. Türk milleti ayağının altı, anlı öpülesi bir millettir. Çok büyük bir milletiz. Bu millet, 15 Temmuz gecesi Çanakkale'de vatanı savunan dedelerimizi gibi büyük bir savaş verdi. Terör örgütleriyle böyle mücadele edeceğiz. İnşallah bunların da üstesinden geleceğiz. Hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik.'

İsmail Arabacıoğlu ise terörü lanetlediğini söyledi.

Tüm siyasi partilerin görüş ayırmaksızın terörün bitmesi için birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini dile getiren Arabacıoğlu, 'Bu millet her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde teröre tepki koymalıdır. Rahmetli Atatürkümüz bu devleti bu Cumhuriyet'i kurdu ülkemizin dağılmasını istemiyoruz. Terörü milletçe lanetliyoruz' şeklinde konuştu.

- Kırklareli

Kırklarelili Özkan Göçeri de, terörün her türlüsünü nefret ve şiddetle kınadığını bildirdi.

Göçeri, Türk milletinin birlik ve beraberliği sonucu 15 Temmuz gecesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini önlediğini söyledi.

Türk milleti olarak bu tür tablolarla karşılaşmak istemediklerini anlatan Göçeri, 'Allah bize bu tür olaylar bir daha yaşatmasın. Eğer darbecilerin istedikleri olsaydı Türkiye'nin hali çok kötü olacaktı. İyi ki olmadı. Allah yardımcımız oldu. Bu birlik beraberlikle Türk milletine hiç bir şey olmaz. Bizde iman gücü var. Biz bu güçle tüm dünyaya karşı koyabiliriz' şeklinde konuştu.

Esnaf Ufuk Karademir ise terörün bir an önce bitmesini istediklerini vurguladı.

Türk milleti olarak her zaman terörün karşısında olduklarını aktaran Karademir, terör olayları duymak ve görmek istemediklerini aktardı.

Birlik ve beraberlik içerisinde darbecilere ve tüm dünyaya iyi bir ders verdiklerini aktaran Karademir, terör olaylarının bir umutsuzluk olduğunu sözlerine ekledi.

Zafer Pekal da, Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiç kimsenin gücü yetmeyeceğini belirtti.

- Tekirdağ

Tekirdağlı esnaf Hasan Bedel ise, Türkiye'nin son zamanlarda zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Terör olaylarını kınadıklarını ifade eden Bedel, 'Ülkenin içinde yaşananlar belli, buna bir de terör olayları ekleniyor. Bunlar tabii bizi vatandaş olarak gerçekten çok derinden üzse de bizim teröre karşı her zaman dik ve makul duruşumuz devam edecektir. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Her ne kadar üzülsek de Türkiye Cumhuriyeti karşısında terör yenik düşecektir' şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Güven Aktürk de, terör eylemlerini lanetleyerek, 'Yapanların ve yaptıranların Allah cezasını versin. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, bunun hesabını herkesten soracaktır. Gün gelecek bunlar hepsi hesabını verecekler, ülkeyi bu hale getirenlere lanet okuyorum' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA