Suriyeli Ahmet'in Akülü Araç Sevinci

Ülkesindeki iç savaş sırasında roketli saldırıda sol kolu ve iki bacağına şarapnel parçaları isabet eden ve yürüme zorluğu çeken 32 yaşındaki Ahmet Hazzuri'ye, Reyhanlı Yetimler Derneği tarafından akülü araç hediye edildi.

Suriye'nin Humus kentinde 2 yıl önce roketli saldırıya maruz kalarak kısmen yatağa mahkum olan 32 yaşındaki Ahmet Hazzuri'ye, Reyhanlı Yetimler Derneği tarafından akülü araç temin edildi.

Reyhanlı Yetimler Derneği Başkanı Emre Tahiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 aydır Reyhanlı'da yaşayan 4 çocuk babası Hazzuri'nin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Hazzuri'nin, ülkesinde yaşanan iç savaşta düzenlenen roketli saldırıda sol koluna ve iki bacağına şarapnel parçaları isabet ettiğini anlatan Tahiroğlu, 'Kardeşimiz aldığı darbe yüzünden uzun süredir yatağa mahkum yaşıyor ve birilerinin yardımlarıyla güçlükle hareket ediyor. Biz de dernek olarak akülü araç desteği vererek biraz olsun hayatını kolaylaştırmayı hedefledik.' diye konuştu.

Suriyeli Ahmet Hazzuri de uzatılan yardım eline teşekkür etti.

Hazzuri, Suriye'de ve Türkiye'de 6 ameliyat geçirdiğini belirterek, 'Sol kolum ve iki bacağıma aldığım şarapnel parçaları yüzünden hareket etmekte güçlük çekiyorum. Yaklaşık 2 yıldır birinin desteğiyle hareket ediyordum, artık kendi başıma dolaşacak olduğum için çok sevinçliyim. Allah herkesten razı olsun.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA