Siirt'te Teröre Karşı 'Huzur Nöbeti'

PKK'lı teröristlerin saldırılarına tepki göstermek amacıyla bu akşamdan itibaren Siirt'te 'huzur nöbeti' tutulmaya başlanacak.

Siirt'te, PKK'lı teröristlerin saldırılarına tepki göstermek amacıyla 'huzur nöbeti' tutulacak.

Siirt Birlik Platformu üyeleri, İl Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Eğitim Bir-Sen Siirt Başkan Vekili Zekeriya Butur, Van, Elazığ ve Bitlis'te yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Butur, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında milletin büyük bir dayanışma ve kararlılık gösterdiğini ifade etti.

Teröre karşı bu akşamdan itibaren huzur nöbetlerine başlayacaklarını belirten Butur, 'Terör örgütleri gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. Bu nedenle bizler de güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu yüksek bir milli irade örneği ile huzur nöbetleri tutarak tekrardan göstereceğiz.' dedi.

Siirtlilerin, ülkeyi parçalayıp milleti birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) gerekli dersi verdiğini dile getiren Butur, aynı duyarlılığın terör örgütü PKK'ya karşı da gösterileceğini kaydetti.

İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'de kardeşi kardeşe düşürerek teslim alabileceklerini düşünen vatan hainlerinin güvenlik güçleri ve aziz millet tarafından dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacağını vurgulayan Butur, şöyle konuştu:

'Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavrımızı, her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız. Nitekim bu kararlılığımızı bu akşamdan itibaren tutmaya başlayacağımız huzur nöbetleri ile pekiştireceğiz. 15 Temmuz'da tarih yazan aziz milletimiz, terör karşısındaki kararlı duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.'

Millet olarak terörle mücadelede bir an bile yılmayacaklarını ve kutlu yollarından asla geri dönmeyeceklerini dile getiren Butur, saat 21.00'de Siirt Valiliği önünde 'huzur nöbeti' tutacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA