Şehir İçinde Ulaşılmadık Yer Kalmayacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak şehir içi alternatif ulaşıma büyük önem verdiklerini ve bunun bir ifadesi olarak Ulaşım Müdürlüğü oluşturarak ayrı bir birimden tek elden hizmet ve yatırım yaptıklarını söyledi.

Şehir İçinde Ulaşılmadık Yer Kalmayacak
Şehir içi alternatif yolların açılmasına büyük önem verdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, trafik sorunu şehirlerin en büyük sorunu olduğunu kesintisiz, seri ve güvenli ulaşımın günümüzde belediyelerin çözmesi gereken sorunlar arasında olduğunu kaydetti.

Seri, kesintisiz ve güvenli şehir içi yolların açılması, açılmış olanların bakımı ve onarımı için ULAŞIM MÜDÜRLÜĞÜ tahsis edildiğini, Melikgazi Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü olan sayılı belediyeler arasında yer aldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “2016 yılı ulaşım müdürlüğünün kuruluş yılı olmasına rağmen belediye bütçesinin yüzde 20 ile yatırımları ile göz doldurmaktadır. 60 milyon TL bütçesi ile adeta şehrimizi yenilemektedir. Çünkü ulaşım müdürlüğü aynı zamanda asfalt, kaldırım, yaya yolu, refuj, taşkın su kanalları, istinat duvarları, yol çizgi çalışması, bitüm malzeme temini ve serilmesi gibi çalışmaları mevcuttur. Şu anda sadece Ulaşım Müdürlüğü şehrimizin 24 ayrı noktasında yatırım ve hizmet sunmaktadır. Bu toplantılar ile çalışma planlı gözden geçirilmekte ve zaman planlaması yapılmaktadır.“ dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı yatırımların zamanında tamamlanarak hizmete sunulması öncelikleri arasında olduğunu çünkü zamanında yapılamayan hizmetin eziyete dönüştüğü bu neden ile bu tür birimlerin koordinasyon toplantılarına önem verdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA