Sahil Güvenlik Teknesinin Alabora Olması

Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığına bağlı teknenin Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpıştıktan sonra alabora olması sonucu şehit düşen Üsteğmen Yücel'in cenazesi, memleketi Karaman'da toprağa verildi.

İstanbul Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpışarak alabora olan Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığına bağlı teknede bulunan ve kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit düşen Üsteğmen Ali Rıza Yücel, memleketi Karaman'ın Başyayla ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Başyayla Sağlık Ocağı morgundan alınan şehidin naaşı, ilçeye bağlı Büyükkarapınar köyündeki baba evine getirildi. Şehidin eşi Merve, annesi Sultan, babası Şükrü ve kız kardeşleri Betül ile Zübeyde Yücel, gözyaşı döktü.

Karaman Valisi Süleyman Tapsız ve şehidin Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığından arkadaşları, aileye baş sağlığı diledi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra tören için köy meydanına getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, cenaze aracıyla tekrar baba evine götürüldü.

Burada İstiklal Marşı okundu, dualar edildi. Bu sırada tabuta sarılan şehidin babası Şükrü ve annesi Sultan Yücel, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşi, 'Baba bak, ağabeyim şehit oldu. Şimdi gidecek, hakkını helal et. Aslanlar gibi gidiyor.' diyerek babasını teselli etmeye çalıştı.

Helallik alınmasını ardından şehidin naaşı, baba evinin yakınındaki köy mezarlığında gözyaşları arsında toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, silah arkadaşları, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Akış, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, AK Parti milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA