Sağlık Bakanı Akdağ Açıklaması

'Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne ilişkin soruşturma raporunda, banka promosyonu kapsamında alımı yapılan tıbbi cihaz veya medikal malzeme alımı iddiası hakkında denetçiler tarafından tespitler yapılmıştır. Bu hususla ilgili hukuki süreç devam etmektedir'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne ilişkin soruşturma raporunda banka promosyonu kapsamında alımı yapılan tıbbi cihaz veya medikal malzeme alımı iddiası hakkında denetçiler tarafından tespitler yapıldığını ve bu hususla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi.

Akdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği cevapta, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde, merkez teşkilatında 100, taşra teşkilatında 409 olmak üzere 509 personelin çalıştığını kaydetti.

Kurumda, 27 erkek ve 1 kadın gemi adamı olmak üzere toplam 28 gemi adamının görev yaptığını aktaran Akdağ, 2010-2016'da bu kuruma 15 personel alındığını belirtti.

Bu tarihler arasında, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde 7 gemi adamının görev alanının değiştirildiğini kaydeden Akdağ, 40 kişinin ise bilgisayar işletmenliği kadrosuna atandığını açıkladı.

Akdağ, söz konusu tarihler arasında kurum kadrolarından 12'sinin şehit aileleri ve yakınları için tahsis edilerek İçişleri Bakanlığına bildirildiğini, münhal bulunan kadrolara atanmaların beklenildiğini ifade etti.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünün, 2016 gelirinin 126 milyon 702 bin 414 lira olduğunu belirten Akdağ, kuruma ait Antalya, İzmir, Balıkesir, Muğla, İstanbul, Adana, Kocaeli, Çanakkale, Hatay, Rize, İçel, Aydın, Samsun, Tekirdağ'da toplam 201 lojman bulunduğunu bildirdi.

Bunların dışında mülkiyeti bu kuruma ait olup ihtiyaç gereğince Sağlık Bakanlığı ilgili birimlerince kullanılan 35 lojmanın daha olduğunu ifade eden Akdağ, kurum personelinin 5 yıl süreyle lojmanda oturduğunu, 'çalışan erkek personelden sonra eşine lojman tahsis edildiği' iddiasının ise doğru olmadığını dile getirdi.

Bakan Akdağ, kurum bünyesinde misafirhane olarak kullanılan yerlerin, taşra teşkilatınca kullanılan hizmet merkezleri ile bütünleşik bir yapıda olması nedeniyle satış ve devrinin düşünülmediğini kaydetti.

Van depremi ile ilgili İstanbul Valiliğince İstanbul'da boş lojman ve misafirhane olup olmadığının bu kuruma sorulduğunu ve herhangi bir boş yer bulunmadığı bilgisinin verildiğini aktaran Akdağ, öte yadan banka promosyonu kapsamında, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağışlanan bir araç olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı denetçilerince yapılan inceleme sonucu düzenlenen soruşturma raporunun işleme konulduğunu belirten Akdağ, 'İlgili soruşturma raporunda banka promosyonu kapsamında alımı yapılan tıbbi cihaz veya medikal malzeme alımı iddiası hakkında denetçiler tarafından tespitler yapılmıştır. Bu hususla ilgili hukuki süreç devam etmektedir.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA