Oğlunun Böbreğiyle Hayata Tutundu

Gaziantep'te 5 yıldır diyaliz tedavisi gören Karaca İnci, oğlunun verdiği böbrek sayesinde sağlığına kavuştu.

Gaziantep'te 7 yıl önce baş ağrısı şikayetiyle gittiği sağlık kuruluşunda yapılan tetkikler sonucu, böbrek hastası olduğunu öğrenen Karaca İnci (55) kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu sayesinde sağlığına kavuştu.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 yıldır diyaliz tedavisi gören Karaca İnci'ye oğlundan alınan böbrekle nakil yapıldı.

Baba İnci, yaşadığı sıkıntılar üzerine hastaneye nakil için başvuru yaptığını belirterek, kızı ve oğlunun böbreklerini vermek istediğini, oğluyla dokularının uyuşması üzerine hemen nakil işleminin gerçekleştirildiğini aktardı.

Başarılı geçen nakil sonrası sağlığına yeniden kavuştuğunu belirten Karaca, şöyle devam etti:

'Diyaliz süreci çok zor bir dönemdi. Diyaliz sonrasında mide bulantısı, nefes darlığı, halsizlik gibi şikayetler yaşıyordum ama nakil sonrası artık bunları yaşamayacağım. Oğlum sayesinde sağlığıma yeniden kavuştum. Bu durumda olup, nakil bekleyen pek çok hasta var. Herkesin organ bağışı konusunda daha duyarlı olmasını istiyorum. Bizlerle çok yakından ilgilenen doktorlarımız, hemşireler ve diğer çalışanlara çok teşekkür ederim.'

Oğul Karaca İnci de babasının yaşadığı sağlık sorunlarını yeniden yaşamayacak olmasının kendileri için en büyük armağan olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA