Mardin'de Terör Örgütü PKK'ya Tepki

Mardin’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, cuma namazı çıkışında terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Mahmut Yavuz, PKK’nın halkın düşmanı olduğunu belirterek, “Millet olarak FETÖ’ye ve darbe girişimine direndiğimiz gibi teröre ve vahşi saldırılara da boyun eğmeyecek ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz” dedi.

Mardin'de Terör Örgütü PKK'ya Tepki
Mardin’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, PKK’nın son zamanlarda gerçekleştirdiği kanlı eylemlere tepki göstermek amacıyla kitlesel basın açıklaması yaptı. Merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Fuat Yağcı Camii’nde kılınan cuma namazı sonrası yapılan eyleme halk yoğun ilgi gösterdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Mahmut Yavuz, “Son günlerde artan kaba, kör ve vahşi terör eylemleriyle millet olarak bizi bıktırmak, yıldırmak ve pes ettirmek isteyenlere halkımız olarak buradan cevap veriyoruz. Bu vahşi eylemler karşısında dağılmayacağız, susmayacağız ve korkmayacağız. Bu terör eylemlerini yapan kişilere, örgütlere ve ülkelere sesleniyoruz, sizin maskeniz düşmüş ve suçüstü halinde çıplak olarak yakalandınız” diye konuştu.

“PKK, halkın düşmanıdır”

PKK’nın halkın dostu değil düşmanı olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

“Siz bu halktan nefret ediyor ve düşmanlık yapıyorsunuz. Siz düşman ülkelerin ve şer odakların piyonusunuz. Halkımız size asla boyun eğmeyecek ve oyunlarınıza alet olmayacaktır. İnsanlarımız terör ve şiddet yüzünden büyük bedeller ödedi ve maalesef ödemeye devam etmektedir. Irkçılık adına, kabilecilik adına, mezhepçilik adına, hizipçilik adına her gün yeni kurbanlar vermekteyiz. Bizim hesabımıza ölmeyiniz ve öldürmeyiniz. İnsanlarımız evlatlarını, ticaretlerini, meskenlerini ve sağlıklarını kaybetmekte ve büyük acılar yaşamaktadır. Tuzaklanmış yollar, bomba yüklü araçlar ve şeytanın dahi aklına gelmeyen yöntemlerle girişilen patlamalarla kime hizmet edilmektedir? Bu patlama ve bombalar, bu silahlı eylem ve tuzaklar Kürt’ün de, Türk’ün de, Arap’ın da faydasına olmadığına göre bunu yapanlar kimlere hizmet etmektedir” diye konuştu.

“Ne FETÖ’ye ne de PKK’ya boyun eğmeyiz”

Herkesin taleplerini hukuk içinde ifade ederek, şiddeti dışlaması gerektiğine dikkat çeken Yavuz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“11 Temmuz 2016’da PKK’nin eylemleri durdu. 15 Temmuz 2016’da FETÖ darbe teşebbüsünde bulundu. 19 Temmuz 20016’da PKK kanlı ve kaba saldırılarına tekrar başladı ve başta Diyarbakır, Şırnak ve Mardin olmak üzere terör saldırılarına hız verdi. Eylemlere darbe haftasında ara verilmesi ve darbenin püskürtülerek FETÖ’nün akim kılınması anlaşıldıktan sonra tekrar başlaması oldukça düşündürücüdür. Millet olarak FETÖ’ye ve darbe girişimine direndiğimiz gibi teröre ve vahşi saldırılara da boyun eğmeyecek ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Mardin’deki sivil toplum kuruluşları olarak, adı ve amacı ne olursa olsun, şiddet ve silahın arkasına sığınılarak sivilleri ve masum insanları hedef alan her eylemi şiddetle kınıyoruz.”

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA