'FETÖ'cüler Hayallerimizi Çaldı'

FETÖ mensubu subayların baskısı nedeniyle Harp Okulu İntibak Kampı'ndan ayrılan Bitlisli Çağrı Akçınar, helikopter pilotu olma hayalini gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşıyor Askeri lise mağduru Akçınar: 'Kampa girdiğimiz ilk günden itibaren baskılar başladı. Sivil kıyafetler üzerimizdeyken ellerindeki listeden belirli isimler okunarak şok mangalarında yoğun eğitime maruz bırakıldık. Herkesin dinlendiği, yemek yediği ve yatma saatlerinde dahi saatlerce eğitim yapılıyordu. Bıktırma ve mobbing uygulanıyordu. Sadece 2 saat uyuyabiliyorduk' 'Helikopter pilotu olmak için bu yolda ilerliyordum. Sağlığıma dikkat ediyordum. Her türlü şartlara uymaya çalışıyordum. FETÖ'cüler, hayallerimizi ve hayatımızı çaldılar'

ŞENER TOKTAŞ - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu subayların baskısı nedeniyle Hava Harp Okulu İntibak Kampı'ndan ayrılan Bitlisli Çağrı Akçınar, helikopter pilotu olma hayalini gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşıyor.

2008 yılında girdiği Askeri Lise Sınavı'nda (ALS) 76 puan alarak Maltepe Askeri Lisesini kazanan ve 2012'de bu eğitimini tamamlayan Akçınar, FETÖ'cü subayların baskısından dolayı yaşadığı sıkıntıları AA muhabirine anlattı.

Akçınar, 2008 yılında başladığı askeri eğitiminin düzen ve hiyerarşi içinde devam ettiğini ancak son sınıftayken sınıf subayları, tabur ve okul komutanları kadrosunda değişime gidildiğini söyledi.

- 220 kişiden 50 kişi kaldık

Son sınıfa geçerken 83 disiplin puanı olduğunu belirten Akçınar, 'Bu puan 100 ile başlayıp sıfıra indiğinde okuldan ayrılacağının bilgisi başta verilmişti. Son sınıfa geçtiğimde 83 disiplin puanına sahipken, 40 disiplin puanımı düşürdüler. 43 disiplin puanıyla askeri liseyi bitirebildim. Son sınıfa geçtiğimde çeşitli kumpaslara maruz kalmaya başladık. Yaklaşık 220 kişi askeri liseye girmiştik. Liseden mezun olup intibak kampına devam eden 50 kişi kaldık.' dedi.

Akçınar, son sınıfta sınıf subayları tarafından koğuşlarda detaylı aramalar yapılmaya başlandığını anlattı.

- 'Cebimde iddia kuponu yakaladıklarını söylediler'

Bu aramalarda sivil pantolonunun cebinde oynamadığı halde iddia kuponunun yakalandığının kendisine söylendiğini aktaran Akçınar, şöyle devam etti:

'İtiraz etmeme rağmen iddia kuponun oynandığını, kuponun ortadan yırtık ve bantlanmış şekilde olduğu bana gösterildi. Bu nedenle disiplin kuruluna çıkmam istendi. O dönem iddia kuponu bulduklarını söyleyen ve disiplin kurulunu yöneten komutanlar şimdi FETÖ bağlantısı sebebiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edildi. Son sınıfta yine yatak, koğuş, defter ve kitap düzeninden dolayı yaklaşık 40 disiplin puanım düşürüldü. O dönemde 30 kişi okula veda etmek zorunda kaldı.'

- 'İlk günden baskılar başladı'

Akçınar, zor şartlarda liseyi bitirdikten sonra Hava Harp Okuluna geçmek için Harp Okulu İntibak Kampı'na başladığını kaydetti. Ancak burada da baskıların devam ettiğini dile getiren Akçınar, şu ifadeleri kullandı:

'Kampa girdiğimiz ilk günden itibaren baskılar başladı. Sivil kıyafetler üzerimizdeyken ellerindeki listeden belirli isimler okunarak şok mangalarında yoğun eğitime maruz bırakıldık. Herkesin dinlendiği, yemek yediği ve yatma saatlerinde dahi saatlerce eğitim yapılıyordu. Bıktırma ve mobbing uygulanıyordu. Sadece 2 saat uyuyabiliyorduk. Bu şekilde her gün 15 -20 arkadaşımız okuldan ayrılıyordu. Bunların içinde atış, spor, TÜBİTAK proje birincileri mevcuttu. Hepsi gitmek zorunda bırakıldı.'

- 'Tekmelendim, hakaretlere maruz kaldık'

Akçınar, takım komutanlarının şok mangalarını yöneterek buradaki askerleri baskı altında tuttuğunu anlattı. Şok mangalarındaki eğitimin açlık ve yorgunluktan düşüp baygınlık geçirene kadar sürdürüldüğünü aktaran Akçınar, şöyle dedi:

'Dikenli arazilerde süründürme, çamurlu sulara batıp çıkma, bölük etrafında koşma, sabaha kadar kroki çizimi gibi geç saatlere kadar eğitim devam ediyordu. Yaklaşık 7 saat boyunca bu işkence devam ediyordu. En son gözüm kararıp düştüğümde, beni bölük ve takım komutanın karşısına götürdüler. Yaklaşık bir saat boyunca konuşarak 'subay olamayacağımı, kampı bitirsem bile harp okulundan gönderileceğimi ve hiçbir şekilde mezun olma hakkı tanımayacaklarını' söylediler. Yere yattıktan sonra takım komutanları tarafından tekmelendik. Şınav ve mekik çekerken yine takım komutanları tarafından tekmelendim, hakaretlere maruz kaldık. Ondan sonra bölük komutanı 'devam etmemizin anlamının kalmadığını' söyledi. Akşam saatlerinde ben de ayrılmaya karar verdim.'

- 'Hayallerimizi çaldılar'

Akçınar, hayali olan askeri liseye 14 yaşında üniformayı giyerek başladığını, o dönem ailesinden ayrılmasının hiç de kolay olmadığını anlattı.

'Helikopter pilotu olmak için bu yolda ilerliyordum. Sağlığıma dikkat ediyordum. Her türlü şartlara uymaya çalışıyordum. FETÖ'cüler hayallerimizi ve hayatımızı çaldılar' diyen Akçınar, sözlerini şöyle tamamladı:

'Ama şunu da gördük ki FETÖ'ye bağlı birçok bölük, tabur ve okul komutanlarımızın da dahil olduğu isimler ordudan ihraç edildi, tutuklandı. Hepsi hayallerimizi çaldılar, bizi mağdur ettiler. Yüklü bir tazminat ödemeye mahkum edildik. Ailem ciddi sıkıntı yaşadı. Tazminatın ciddi bir kısmını ödedim. Ciddi bir maddi yükün altına girdik ve bunun tazmin edilmesini bekliyoruz. Hakkımızı arayacağız. Bu komutanlara toplu ve bireysel dava açacağız.'
Kaynak: AA