ESTP Terör Saldırılarını Kınadı

Son bir haftada Diyarbakır, Bitlis, Elazığ ve Van’da yaşanan patlamalara ilişkin Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı A.Mustafa Güvenli, bir açıklama yayımlayarak saldırıları ve arkasındaki kuklacıları lanetlediklerini belirtti.

ESTP Terör Saldırılarını Kınadı
A.Mustafa Güvenli yayımladığı açıklamada, FETÖ darbe girişiminin ardından FETÖ ile aynı amaca hizmet eden PKK’nın bu tür saldırılarla Türkiye’de güvensizlik, umutsuzluk, yılgınlık oluşturmak istediğini; huzur ve istikrarın bozulması, sosyal ve ekonomik iyileşmelerin hedef alındığını belirtti.

Güvenli, “Son yıllarda Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesinin tüm dünyanın dikkatinden kaçmıyor. Bu gelişmeler kuşkusuz ki Türkiye’nin ortak düşmanlarını rahatsız etmektedir. Bu güçler oluşturdukları taşeron terör örgütleriyle birlikte ülkemizin istikrarına ve huzuruna kast etmektedirler. 15 Temmuz tarihindeki darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine kara bir leke süren FETÖ mensupları halkımızın ve güvenlik kuvvetlerimizin üstün gayretleri ile amaçlarına ulaşamamış ve hak ettikleri cezaları almaya başlamışlardır. Türkiye’nin içine kadar girmiş olan bu hainler amaçlarına ulaşmak için terörist eylemlerine bağlı bulundukları güç odaklarının talimatları doğrultusunda devam etme uğraşı içindeler. Bu amaçla Güneydoğu Anadolu Bölgemizde PKK ile omuz omuza terörist eylemde bulunuyorlar. Mazlum milletlerin hamisi olan Türkiye yapılmış olan bu saldırıların üstesinden mutlaka gelecektir. Türkiye güvenli bir ülke değil mesajını vermek isteyen bu hainlerin yaptıklarını ve güvenlik kuvvetlerimiz ile masum insanların katledilmesini nefretle telin ediyoruz. Türkiye, bir barış, kardeşlik ve huzur ülkesi olmaktan çıkarılmak istenmektedir. Varlığını; kan, gözyaşı ve kaos ile besleyen FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri ve onları kullanan güç odaklarının bu saldırıları, umutsuz, sonuçsuz bir sıkışma içinde olduklarını göstermektedir. Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak, Terörün hain emel ve amaçlarına hizmet etmeyecek bir bilinç ve duyarlıkla bu ve bütün terör saldırılarını lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA