Engelleri Sanatla Aştılar

Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’nin (OBAM) düzenlediği el sanatları teknolojisi eğitim programına katılan vatandaşların yaptığı eserler görücüye çıktı.

Engelleri Sanatla Aştılar
Engelli vatandaşların hayata tutunmaları için büyük çaba sarf eden Osmangazi Belediyesi, bu çalışmalarını OBAM vasıtasıyla sürdürüyor. Bir öğretmen ve 5 görevli personel nezaretinde 7 ay süren kursu başarıyla tamamlayan engelli kursiyerler sertifikalarını aldı.

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “OBAM’da eğitim gören engelli vatandaşlarımızın el becerilerini geliştiren çok güzel eserler ortaya çıkmış. Her biri sanat eseri diyebileceğimiz, el emeği, göz nuru ile hazırlanmış tespihler, kolyeler ve resimlerle birlikte çeşitli hediyelik eşyalar, kendilerine destek verildiğinde neleri başarabileceklerinin adeta ispatı. Velilerimize, çocuklarını gönderip bu merkeze sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. Burada görevli arkadaşlarımız da, çocuklarımızın gelişimine, psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı oluyor. OBAM’da eğitimin yanında keyifli vakit geçirme imkanı da buluyorlar” diye konuştu.

37 engelli kursiyere başarı sertifikalarını veren Mustafa Dündar’a öğrencilerden Nurten Dizman tespih hediye etti.
Kaynak: İHA