Doğu Anadolu'da Teröre Tepki

Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da bir araya gelen STK temsilcileri ile vatandaşlar, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etti.

Doğu Anadolu'daki 4 ilde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile vatandaşlar, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarını protesto etti.

Erzurum'da, Van, Elazığ ve Bitlis'teki terör saldırılarına tepki göstermek isteyen gruptakiler, cuma namazı çıkışı kent merkezindeki Tarihi Narmanlı Camisi önünde bir araya geldi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Spor Toto 2. Lig temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan'ın yanı sıra Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum Ticaret Odası, Erzurum Barosu, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası mensuplarının da yer aldığı STK temsilcileri ile vatandaşlardan oluşan gruptakiler, terör olaylarına tepki gösterdi.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Yeşilyurt, yaptığı açıklamada, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırılar karşısında milletin gösterdiği dayanışma ve kararlılığın teröre karşı verilecek en anlamlı cevap olduğunu söyledi.

Ülkede 15 Temmuz'daki başarısız darbe teşebbüsü sonrası FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonları olduklarının ortaya çıktığını belirten Yeşilyurt, şöyle konuştu:

'15 Temmuzda Gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis'te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir. Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır.'

Yeşilyurt, FETÖ'cü terör örgütüyle ülkeyi parçalamayı, milleti birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan hainler şebekesinin, yüzünü ve gücünü terör örgütü PKK'ya çevirdiğini anlatarak, 'İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır. Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır.' dedi.

- Ağrı

Ağrı'da ise cuma namazı sonrası Merkez Cami önünde toplanan ve AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen, Beşir Derneği, Ağrı İmam Hatip Mezunları Derneği gibi 65 STK'in temsilcileri ile vatandaşlar terörü lanetledi.

İnsani Yardım Derneği Ağrı Başkanı Kerem Engin, grup adına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da FETÖ'nün darbe girişimi saldırısı püskürtüldükten sonra PKK'nın kalleş terör faaliyetlerini artırdığına işaret etti.

Son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Engin, 'Özellikle bölgede yaşayan insanımız başta olmak üzere bütün ülkenin yüreği yanmaktadır. Hain terör, çocuk, kadın ve erkek demeden her önüne geleni kalleşçe katlediyor.' dedi.

Engin, acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırıların bozamayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Her saldırı bizi biraz daha kenetlemektedir. Acıda ve kederde kaynaşmış insanımız sabırla bu saldırılara direnecek tarihi ve manevi birikime sahiptir. Bölge halkı 40 yıldır direniyor. 15 Temmuz’da hep beraber direndik. Bundan sonra da direneceğiz, bu iradeyi bütün dünyaya gösterdik. Küresel güç odakları ve taşeronları da bu gerçeği bildikleri içindir ki, en alçak ve en kalleş saldırılara başvuruyorlar. Kürt halkının sözde hakları için yola çıkan bu örgütün hangi odaklara hizmet ettiği bugün daha iyi bilinmektedir. Üst aklın oluşturduğu stratejinin taşeronu olan PKK'nın asıl niyeti etnik fay hatlarını harekete geçirerek iç savaş çıkarmaktır.'

Ülkemizin sadece terörle mücadele etmediğini, küresel güçlerin oyununu bozmak için de büyük mücadele verdiğini anlatan Engin, 'Bütün bu hile ve desiselere rağmen birlik ve beraberlik içinde kendi yolculuğumuza devam edeceğiz.' dedi.

- Kars

Kars'ta ise AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya gelen AK Parti, Sağlık-Sen, Memur-Sen ve bazı dernek ile vakıf üyeleri de teröre tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti Kars İl Bakanı Adem Çalkın, son günlerde yaşanan terör olaylarında işaret ederek, 15 Temmuz'daki başarısız darbe teşebbüsünün ardından FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıktığını vurguladı.

Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainlerinin güvenlik güçleri ve millet tarafından dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacağını ifade eden Çalkın, '15 Temmuz'da Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis'te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiç bir fark yoktur. Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiç bir zaman değişmeyecektir.' diye konuştu.

Çalkın, hükumet olarak terörle mücadelede bir an olsun geri adım atmayacaklarını belirterek, 'Lanet olsun PKK'ya, FETÖ'ye, DAEŞ'e PYD'ye tüm terör örgütlerine, lanet olsun teröristlere, teröre taşeronluk yapanlara. Lanet olsun teröre terör, teröriste terörist diyemeyen gözü dönmüşlere. Biz buradayız hep birlikte Türkiye'yiz.' ifadesini kullandı.

- Ardahan

Ardahan'da ise yine cuma namazı çıkışı Merkez Camisi önünde bir araya gelen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti Ardahan Merkez İlçe Başkanı Fahrettin Görmüş, STK temsilcileri ve vatandaşlar terörü lanetledi.

Söz konusu 4 ildeki gruplar, basın açıklaması sonrası şehitler için dua edip dağıldı.
Kaynak: AA