Barış Ve Sevgi Buluşmaları'nda 'Cumhuriyet Ve Demokrasi' Coşkusu Yaşanacak

Beylikdüzü’nde 30 Ağustos’ta başlayacak olan 3’üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın ana teması “Cumhuriyet ve Demokrasi” olacak.

Barış Ve Sevgi Buluşmaları'nda 'Cumhuriyet Ve Demokrasi' Coşkusu Yaşanacak
Beylikdüzü Belediyesi’nce düzenlenen 3’üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları, 30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek. Buluşmaların bu yılki ana temasını "Cumhuriyet ve Demokrasi" oluşturuyor. 30 Ağustos günü görkemli bir açılış korteji ve Erol Evgin konseriyle başlayacak olan Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilecek başlıca etkinlikler şöyle:

"İlber Ortaylı, Ahmet Ümit, Mario Levi, İskender Pala, Emre Kongar gibi isimlerin katılacağı Çardak Altı Sohbetleri. Dünya Barış Günü, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü, İzmir’in kurtuluşu vesileleriyle düzenlenecek ve Volkan Konak, Mustafa Ceceli, Fettah Can, Gökhan Türkmen, Hüseyin Turan gibi pek çok sanatçının katılacağı konserler ve özel anma programları. Barış Manço Şarkıları Yarışması ve Kurtuluş Savaşı’nın Kadın Kahramanları sergisi."

Ayrıca Sokak Basketbolu ve Voleybolu turnuvalarının, Foto Maraton Yarışması’nın düzenleneceği, çeşitli standlar ve çocuklar için özel alanların bulunduğu Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda İstanbulluları 11 gün boyunca hareketli ve keyifli saatler bekliyor. Beylikdüzü 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın detaylı programına  https://www.beylikduzu.bel.tr/ adresinden ulaşmak mümkün.

Herkei  Barış ve Sevgi Buluşmaları’na katılarak demokrasi ve cumhuriyetin coşkusunu paylaşmaya çağıran Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Daima özgür, daima mutlu bir Türkiye için Cumhuriyetimize ve demokrasimize sıkıca sarılmalı ve hep daha ileri taşımanın arayışı içinde olmalıyız. Barışın ve sevginin dilinde buluşmayı başarabildiğimizde bu ülkede hayat herkes için çok daha güzel olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA