Aynı Dönemde Başkanlık Yapıp Farklı Dönemde Bakan Oldular

Aynı dönemde farklı illerde büyükşehir belediye başkanlığı görevi yapan Fatma Şahin ile Mehmet Özhaseki, farklı dönemlerde bakanlık görevine geldi.

Aynı Dönemde Başkanlık Yapıp Farklı Dönemde Bakan Oldular
2001 yılında AK Parti’de siyasete atılan Fatma Şahin, 2002 yılında milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. 11 yıl milletvekili olarak görev alan Fatma Şahin, 6 Temmuz 2011-25 Aralık 2013 tarihleri arısında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda kurucu bakan olarak görev aldı. 30 Mart 2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Fatma Şahin, görevine devam ediyor.

Refah Partisi ile siyasete başlayan Mehmet Özhaseki de 2001 yılında AK Parti ile siyasi hayatına devam etti. 23 Haziran 1998 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Özhaseki, 10 Şubat 2015 tarihine kadar belediye başkanlığı görevini yerine getirdi. 2015 yılı Haziran ayında milletvekili seçilerek TBMM’ye giren Özhaseki, Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Hükumette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevlendirildi. Özhaseki yaklaşık 3 aydır bakanlık görevini yürütüyor.

Fatma Şahin’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığı dönemde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Özhaseki, hem Kayseri’de hem de Gaziantep’teki bazı programlarda Şahin’le bir araya geldi. Şahin’in Gaziantep Büyükşehir, Özhaseki’nin ise Kayseri Büyükşehir belediye başkanı olarak görev yaptığı 2014 yılında da ikili, Gaziantep ve Kayseri’deki bir çok programda buluştu. Özhaseki, 2 gündür Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak geldiği Gaziantep’te, Fatma Şahin ile birlikte programlara katıldı.

Özhaseki, Şahin’i makamında ziyaret ederken, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı alanlardaki incelemenin ardından Gaziantep’ten ayrıldı.

Parlamento ve yerel yönetimlerdeki başarıları ile bilinen ikilinin aynı kabinede bakan olarak görev yapıp yapamayacağı merak ediliyor.
Kaynak: İHA